Bittnet cumpără integral Dataware Consulting

Bittnet cumpără integral Dataware Consulting

Mihai și Cristian Logofătu

Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2023

Bittnet Systems cumpărat integral compania Dataware Consulting, semnând contractul de vânzare-cumpărare prin care Grupul Bittnet preia diferența de 30% de la fondatorii Dataware, după tranzacția inițială din primăvară.

Urmărește-ne și pe Google News

În urma procesarii modificărilor la nivelul Registrului Comerțului, Dendrio Solutions (parte a grupului Bittnet) va deține 71,13% iar Bittnet Systems va deține restul de 28,87% din capitalul social și drepturile de vot ale Dataware.

Dividendul special de la Fondul Proprietatea a redus volumul total al fondurilor de investiții. Industria a avut, însă, un an foarte bun din punctul de vedere al numărului de investitori, al fondurilor atrase și performanțelor obținute CITEȘTE ȘI Dividendul special de la Fondul Proprietatea a redus volumul total al fondurilor de investiții. Industria a avut, însă, un an foarte bun din punctul de vedere al numărului de investitori, al fondurilor atrase și performanțelor obținute

Prețul tranzacției se ridică la 3 milioane euro și va fi plătit astfel:

• parțial în numerar de către Bittnet Systems (contravaloarea în lei a 1.000.000 euro – la 2 zile după semnarea certificatului de finalizare și după obținerea acordului asupra tranzacției din partea Consiliului Concurenței)
• parțial în echivalent: părți sociale (acțiuni) ale Dendrio Solutions SRL ce vor fi alocate în dreptul fondatorilor Dataware, Catalin Georgescu și Consstantin Savu. Aceștia vor ocupa și 2 locuri în viitorul Consiliu de Administrație constituit la nivelul lui Dendrio Solutions și format din 5
membri. Cofondatorii Dataware ramân astfel în conducerea și dezvoltarea celor doi integratori IT având în vedere că cele 2 companii au profilul de afaceri similar și competențe complementare pe diverse tehnologii. Pentru alocarea de părți sociale Dendrio în contul prețului tranzacției, Dendrio își va majora capitalul social iar în cadrul acestei operațiuni va fi făcută și conversia de creanță în acțiuni Dendrio. Valoarea de convertit a creanței celor 2 cofondatori Dataware va fi de 1 milion euro.
• Parțial în numerar: 1 milion euro, sumă plătită în ron la cursul din data efectuării viramentului bancar, ce va fi achitat de Dendrio până cel târziu la 31.05.2025. 

Acțiunile Virgin Galactic au scăzut cu peste 10% după ce Richard Branson a exclus investiții suplimentare în companie CITEȘTE ȘI Acțiunile Virgin Galactic au scăzut cu peste 10% după ce Richard Branson a exclus investiții suplimentare în companie

Este estimat că, împreuna, cele 2 companii parte din pilonului de Cloud& Infrastructure – Dendrio și Dataware – vor genera afaceri cumulate anuale de aproximativ 300 milioane lei începand cu anul 2024

Valoarea tranzacției din primăvară a fost estimată la 18,6 milioane de lei, suma fiind plătită parțial în numerar – 13,6 milioane de lei, de către Dendrio, în timp ce restul de 5 milioane de lei vor reprezenta acțiuni BNET.

FOTO Accident feroviar în Giurgiu: Două locomotive private s-au ciocnit, ambii mecanici fiind răniți CITEȘTE ȘI FOTO Accident feroviar în Giurgiu: Două locomotive private s-au ciocnit, ambii mecanici fiind răniți

Dataware s-a alăturat business-group-ul „Cloud & Infrastructure" din cadrul Diviziei de Tehnologie a Bittnet Group și va fi integrată în perimetrul de consolidare financiară al Dendrio Solutions, companie care reunește activitățile de integrare IT&C din cadrul grupului.

Dataware este o companie românească de IT&C fondată în anul 2011 în București de către antreprenorii Cătălin Georgescu și Constantin Savu. În prezent, compania implementează servicii și soluții tehnologice, precum rețele de date, storage block & file, storage area network, soluții de recuperare în caz de dezastru și continuarea funcționării afacerii, software forensic și soluții de securitate.

BCR: emisiune record de euroobligațiuni verzi, de 700 milioane euro, pe piețele internaționale, cea mai mare din istorie de tip senior pentru un emitent privat român CITEȘTE ȘI BCR: emisiune record de euroobligațiuni verzi, de 700 milioane euro, pe piețele internaționale, cea mai mare din istorie de tip senior pentru un emitent privat român

Compania are încheiate parteneriate cu producători precum Fujitsu, Cisco, Brocade și M-Files. Echipa Dataware este formată din aproximativ 40 de angajați și colaboratori.

Recent, Fondul de investiții alternative Agista, care a coooptat nume importante din antreprenoriatul românesc, precum Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, familia Andrea și Ferenc Korponay, Dan Pitic și foști parteneri de afaceri ai lui Dinu Patriciu, a achiziționat un pachet suplimentar de acțiuni, în Bittnet.

În iunie 2022, grupul Bittnet Systems, integrator IT&C și furnizor de servicii de training IT, controlat de frații Logofătu, a vândut aproximativ 12% din capitalul social și din drepturile de vot ale Dendrio, pentru o sumă totală de 7,5 milioane de lei, către fondul de investiții Agista.

Bittnet Group este prima companie din domeniul IT din România listată la Bursa de Valori București și singura de pe Piața Reglementată.
 
În prezent, grupul este format din companii ce oferă expunere investitorilor către întreaga industrie IT&C din România în diverse domenii de activitate, precum educație, infrastructură și cloud, securitate cibernetică, aplicații de business, dezvoltare software.
viewscnt
Afla mai multe despre
dan sucu
korponay
dan pitic
impetum
agista