Ericsson atinge cele mai mari afaceri din România

Ericsson atinge cele mai mari afaceri din România
scris 17 iun 2019

Grupul suedez Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente și servicii pentru operatorii de comunicații, a atins în România, anul trecut, afaceri de 795,1 milioane lei, cele mai mari de la momentul intrării pe piața locală, și un profit de 14,6 milioane lei, aproape triplu față de anul precedent, dar la jumătate comparativ cu 2016.

Anul trecut, suedezii au avut în România afaceri de 741,5 milioane lei și un profit net de circa 5 milioane lei. În 2016, profitul a fost de 31,9 milioane lei.

Compania și-a majorat numărul de angajați, de la 2.179 la 2.517 persoane.

EXCLUSIV Primele mesaje în România la scandalul telefoanelor Huawei-Google. Orange și Vodafone își prezintă strategiile. UPDATE Poziția RCS&RDS CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Primele mesaje în România la scandalul telefoanelor Huawei-Google. Orange și Vodafone își prezintă strategiile. UPDATE Poziția RCS&RDS

Profit.o a anunțat în februarie că Ericsson a ajuns la un acord pentru cumpărarea diviziei de antene și filtre pentru rețele mobile a companiei germane Kathrein, inclusiv a subsidiarei din România, mutare prin care suedezii își extind capabilitățile în sectorul tehnologiei 5G.

În afară de Kathrein România, compania germană mai deține pe piața locală societatea Romkatel, care comercializează antenele și serviciile asociate acestora.

VIDEO Microsoft prezintă o nouă generație a căștii de realitate mixtă HoloLens CITEȘTE ȘI VIDEO Microsoft prezintă o nouă generație a căștii de realitate mixtă HoloLens

Ericsson, cu sediul central în Stockholm, Suedia, se numără printre liderii globali in furnizarea de tehnologie si servicii de comunicatii. În România, grupul este prezent din 1994, prin filiala Ericsson Telecommunications Romania.

Din 2007, România găzduiește și unul dintre cele patru centre de servicii globale (GSC) ale Ericsson, având peste 2.500 de experți ce deservesc peste 40 de rețele din întreaga lume, cu peste 200 de milioane de abonați.

viewscnt
Afla mai multe despre
ericsson
kathrein
kathrein romania
divizia de antene si filtre
tranzactie
achizitie
romkatel