Tranzacție: Ericsson cumpără cel mai mare producător de antene TV și de comunicații mobile din România

Tranzacție: Ericsson cumpără cel mai mare producător de antene TV și de comunicații mobile din România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 feb 2019

Grupul suedez Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente și servicii pentru operatorii de comunicații, a ajuns la un acord pentru cumpărarea diviziei de antene și filtre pentru rețele mobile a companiei germane Kathrein, inclusiv a subsidiarei din România, mutare prin care suedezii își extind capabilitățile în sectorul tehnologiei 5G.

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Înființată în anul 2000, Kathrein România este cel mai mare producător local de antene de comunicații mobile și TV. La Timișoara se află una dintre cele mai importante unități de producție ale companiei germane, cu o suprafață de peste 20.000 metri pătrați.

În afară de Kathrein România, compania germană mai deține pe piața locală societatea Romkatel, care comercializează antenele și serviciile asociate acestora.

VIDEO Microsoft prezintă o nouă generație a căștii de realitate mixtă HoloLens CITEȘTE ȘI VIDEO Microsoft prezintă o nouă generație a căștii de realitate mixtă HoloLens

La nivel internațional, divizia de antene și filtre pentru rețele mobile a Kathrein are aproximativ 4.000 de angajați cu calificări în cercetare-dezvoltare, producție și vânzări în Germania, România, SUA, Mexico, China și alte peste 15 piețe.

Anul trecut, divizia a raportat venituri de circa 270 milioane de euro, potrivit Kathrein. Cifrele nu includ veniturile generate de vânzările către Ericsson, grup cu care compania germană colaborează de mai mulți ani. 

Tranzacția urmează să fie finalizată în al treilea trimestru al anului, iar calculul este că achiziția diviziei de antene și filtre a Kathrein va extinde capabilitățile și competențele grupului în domeniul antenelor active și passive.

Cu un efectiv de peste 2.200 de salariați, Kathrein România a raportat afaceri de 669,3 milioane de lei în 2017, ultimul an pentru care sunt disponibile date, în creștere de la circa 613 milioane de lei în anul anterior. Pierderile companiei s-au adâncit de la aproximativ 11,2 milioane de lei la aproape 29 milioane de lei.

DXC Technology cumpără dezvoltatorul software Luxoft, cu 1.700 de angajați în România, într-o tranzacție de 2 miliarde de dolari. Acțiunile Luxoft cresc cu peste 80% CITEȘTE ȘI DXC Technology cumpără dezvoltatorul software Luxoft, cu 1.700 de angajați în România, într-o tranzacție de 2 miliarde de dolari. Acțiunile Luxoft cresc cu peste 80%

Profit.ro a relatat că nepoții fondatorului Kathrein au vândut, în decembrie 2014, o participație de 2% la Kathrein România către asociatul majoritar Kathrein Beteiligungsgesellschaft mit beschränkter Haftung, cu sediul în Rosenheim (Germania), în schimbul a 900.000 de euro, tranzacție care a evaluat compania românească la 45 milioane de euro.

Romkatel a obținut afaceri de 85,6 milioane de lei și un câștig net de aproximativ 500.000 lei în 2017, mult sub profitul de 2,76 milioane de lei raportat în 2016.

Ericsson, cu sediul central în Stockholm, Suedia, se numără printre liderii globali in furnizarea de tehnologie si servicii de comunicatii. În România, grupul este prezent de peste 24 de ani, prin filiala Ericsson Telecommunications Romania.

Din 2007, România găzduiește și unul dintre cele patru centre de servicii globale (GSC) ale Ericsson, având peste 2.500 de experți ce deservesc peste 40 de rețele din întreaga lume, cu peste 200 de milioane de abonați.

viewscnt
Afla mai multe despre
ericsson
kathrein
kathrein romania
divizia de antene si filtre
tranzactie
achizitie
romkatel