Ericsson va reduce costurile după o scădere de 24% a profitului net în trimestrul al doilea

Ericsson va reduce costurile după o scădere de 24% a profitului net în trimestrul al doilea
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2016

Ericsson, unul dintre cei mai mari producători de echipamente pentru telecomunicații din lume, va lua noi măsuri de reducere a costurilor, în urma scăderii cu 24% a profitului net în trimestrul al doilea, la 1,59 miliarde de coroane suedeze (186 de milioane de dolari), de la 2,09 miliarde de coroane în urmă cu un an, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Veniturile au scăzut cu 11%, la 54,11 miliarde de coroane(6,3 miliarde dolari), de la 60,67 de miliarde de coroane în intervalul similar al anului trecut, scrie News.ro.

Ericsson a atribuit declinul vânzărilor reducerilor de buget efectuate de operatorii de telecomunicații. Mulți dintre operatori au finalizat anul trecut proiecte mari de proiecte broadband, în timp ce multe piețe emergente sunt afectate de încetinirea creșterii economice.

Compania a anunțat că va dubla economiile până în 2017, după ce a anunțat anterior un program de reducere a cheltuielilor cu 9 miliarde de coroane.

FOTO Primele imagini cu viitorul smartphone de top de la Sony arată un design schimbat CITEȘTE ȘI FOTO Primele imagini cu viitorul smartphone de top de la Sony arată un design schimbat

În cadrul programului, Ericsson va reduce investițiile în cercetare și dezvoltare în domeniul proprietății intelectuale și va beneficia de efectul unei noi structuri a companiei, anuanțată în aprilie.

În urma măsurilor, compania anticipează că cheltuielile operaționale anuale, excluzând costurile de restructurare, vor scădea  la 53 de miliarde de coroane în a doua jumătate a anului viitor, comaprawtiv cu 63 de miliarde de coroane pe ansamblul anului 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
ericsson