Esențial: cum pot instrumentele digitale să stimuleze o asistență medicală fiabilă și orientată către pacient

Esențial: cum pot instrumentele digitale să stimuleze o asistență medicală fiabilă și orientată către pacient
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 21 sep 2022

Felul în care privim asistența medicală se schimbă. Consumatorii încep să își ia sănătatea în propriile mâini, apelând la instrumente digitale pentru a-și face programări, pentru a obține rețetele necesare și chiar pentru a-și monitoriza singuri sănătatea între vizitele la medic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Reglementările guvernamentale, noile tehnologii și accesul fără precedent al pacienților la date forțează această schimbarea din ce în ce mai mult. Spitalele și clinicile trebuie acum să plaseze pacientul în centrul strategiei organizaționale, să ofere interacțiuni personalizate, prețuri transparente și servicii eficiente pentru toți pacienții.

Dar, deși pandemia Covid-19 a intrat pe o pantă descendentă, ea este departe de a se fi încheiat. În urma sa, pandemia a lăsat forță de lucru medicală suprasolicitată și resurse golite. Instituțiile medicale au nevoie de o transformare, de instrumente fiabile și eficiente pentru a îmbunătăți performanța și a economisi costuri pe termen lung.

Valorificarea experiențelor digitale inovatoare

În prezent, companiile își accelerează transformările digitale pentru a oferi clienților experiențe bogate și variate, fie că este vorba de muncă sau de petrecerea timpului liber. Consumatorii au acum o multitudine de opțiuni, fie că este vorba de munca hibridă sau de cumpărături.

Aceleași tip de așteptări conduc deja la schimbări în sectorul medicinei. Cererea de consultații și îngrijiri la distanță determină o explozie a tele-medicinei. Terapeutica digitală, condusă de programe software pentru prevenirea, gestionarea și tratarea bolilor medicale, apare, de asemenea, ca o opțiune eficientă de asistență medicală. Prin adoptarea acestor noi abordări de asistență medicală, spitalele și clinicile supraîncărcate au posibilitatea de a ușura volumul de muncă și de a economisi costuri.

Esențial: cum pot instrumentele digitale să stimuleze o asistență medicală fiabilă și orientată către pacient

Oferirea de experiențe digitale inovatoare în spitale trebuie să înceapă cu dispozitivele și tehnologia potrivită. Computerele de birou puternice și fiabile, precum ASUS ExpertCenter E1 AiO, pot gestiona consultații la distanță pe toată perioada zilei, gestionând în același timp o multitudine de alte sarcini, cum ar fi extragerea datelor pacienților și verificarea rapoartelor medicale. În spital, aceste calculatoare pot servi drept ghișee de autoservire pentru a îmbunătăți experiența pacienților și a ușura volumul de muncă al personalului medical.

Medicii se uită în permanență la radiografii, analizează datele pacienților, verifică istoricul medical și utilizarea medicamentelor. Ultimul lucru de care au nevoie este un desktop lent și greoi sau un alt dispozitiv care să le întrerupă fluxul de lucru și să aibă un impact negativ asupra calității serviciilor medicale pe care le pot oferi. Puternicul ASUS ExpertCenter D9 este un desktop rapid și foarte robust care poate face față tuturor acestor sarcini, având capacitatea de a gestiona tehnologii de ultimă generație, cum ar fi analiza avansată și învățarea automată, pe măsură ce instituțiile medicale se transformă din punct de vedere digital.

Mobilizarea asistentelor medicale și a medicilor

Instituțiile noastre medicale sunt presate din toate direcțiile, se confruntă cu mai mulți pacienți și un buget mai mic, ceea ce face ca eficiența să fie un obiectiv primordial. În timp ce asistentele și medicii își fac turele și își îndeplinesc sarcinile administrative, au nevoie de dispozitive digitale utilizabile și eficiente care să le permită să îndeplinească sarcinile rapid și cu precizie, lăsând spațiu de manevră  suficient pentru ca personalul să se poată concentra asupra pacienților.

Dispozitivele informatice portabile, precum ASUS ExpertBook B3 Detachable, permit tranziția rapidă a personalului medical de la birou în salon, fără efort. Prin simpla detașare a tastaturii, laptopul se transformă într-o tabletă extrem de portabilă, punând dosarele pacienților și datele cruciale la câteva interacțiuni distanță. ASUS ExpertBook B5 Flip merge și mai departe, oferind mai multe modalități de utilizare, transformându-se rapid din modul cort în modul stand și în modul laptop pentru a ține pasul cu cerințele variate care apar într-un spital.

Loviturile dure și scăpările accidentale sunt, de asemenea, inevitabile într-un spital, unde ritmul de lucru este unui extrem de rapid. Faptul că trebuie să plătești pentru reparația sau înlocuirea unui dispozitiv defect crește costurile și încetinește productivitatea. Dispozitivele ASUS sunt proiectate pentru a fi durabile și rezistente, sunt mai greu de stricat, dar, totodată, ușor de întreținut, datorită asistenței online pentru clienți ASUS, disponibilă 24 de ore din 24.

Gestionarea și securizarea datelor critice

La sfârșitul zilei, spitalele gestionează o cantitate foarte mare de informații sensibile despre pacienți care cuprind nume, adrese și istoric medical. Dispozitivele și sistemele securizate sunt esențiale pentru a se asigura că astfel de date nu cad în mâini greșite.

La ASUS, securitatea datelor este integrată în laptopuri și dispozitive. Conexiunile NFC, autentificarea biometrică și prezența modulelor TPM 2.0 formează prima linie de apărare, asigurând doar acces verificat la dispozitivele fizice și la fișierele pe care le conțin. Platforma integrată Intel vPro Platform oferă un set suplimentar de funcții de securitate care păstrează sistemul de operare, aplicațiile și datele în siguranță în fața amenințărilor externe.

Esențial: cum pot instrumentele digitale să stimuleze o asistență medicală fiabilă și orientată către pacient

De asemenea, toate dispozitivele ASUS sunt compatibile Windows Autopilot, facilitând departamentului IT configurarea automată a noilor dispozitive pentru o integrare ușoară într-un ecosistem IT existent. Cu această funcție, spitalele și clinicile pot pregăti rapid dispozitivele pentru noii utilizatori, pot schimba automat configurațiile sistemelor și pot încărca aplicații fără nicio acțiune din partea utilizatorilor.

Această tehnologie scutește echipele suprasolicitate ale spitalelor de sarcini IT consumatoare de timp și face ca software-ul și dispozitivele să ajungă rapid și în siguranță la profesioniștii din domeniul medical, astfel încât aceștia să se poată ocupa prioritar de îngrijirea pacienților.

Experiența în domeniul sănătății contează

Experiența în domeniul sănătății contează, atât pentru pacient, cât și pentru furnizor. Spitalele și alte instituții de asistență medicală dispun deja de o mare parte din infrastructura și datele necesare pentru a trece la un model de operare orientat pe pacient. Cheia succesului este dotarea lucrătorilor din domeniul sănătății cu dispozitivele puternice, mobile și eficiente de care au nevoie pentru a oferi aceste îngrijiri.

viewscnt
Afla mai multe despre
asus
windows autopilot