Este oficial: Apple va folosi exclusiv modemuri Intel pe iPhone-urile de anul acesta

Este oficial: Apple va folosi exclusiv modemuri Intel pe iPhone-urile de anul acesta
scris 26 iul 2018

Deși Apple nu a făcut și probabil nu va face un anunț în acest sens, Qualcomm confirmă că iPhone-urile pe care Apple le va lansa anul acesta vor fi dotate exclusiv cu modemuri produse de Intel.

Anunțul a fost făcut de directorul financiar în timpul conferinței în care au fost anunțate rezultatele financiare ale Qualcomm. George Davis a spus că Apple a decis să folosească doar modemuri ale competiției pentru următoarele iPhone-uri.

Deși nu a fost rostit expres numele Intel, acesta este singurul producător care poate produce suficiente modemuri pentru smartphone-urile Apple.

Apple și Qualcomm se află într-un șir de dispute care a început în primele luni ale anului trecut, atunci când Apple a dat în judecată Qualcomm pentru creșterea nejustificată a prețurilor pentru modemuri.

Prețurile pregătite pentru Galaxy Note 9, care va fi lansat oficial peste două săptămâni CITEȘTE ȘI Prețurile pregătite pentru Galaxy Note 9, care va fi lansat oficial peste două săptămâni

Qualcomm a contraatacat cu mai multe procese, acuzând Apple că, de fapt, îi datorează și mai mulți bani, că îi încalcă mai multe brevetele și că a livrat informații secrete celor de la Intel.

Qualcomm a încercat chiar să blocheze vânzarea mai multor modele de iPhone în Statele Unite, însă nu a avut câștig de cauză.

Testele de performanță arată că modem-urile Qualcomm sunt mai rapide decât cele produse de Intel, ceea ce ar putea însemna o pierde de viteză a conexiunilor la internet pentru noile iPhone-uri.

De asemenea, Qualcomm se va mișca mai repede și va furniza producătorilor de telefoanele primele modemuri 5G anul acesta, în vreme ce modem-urile similare ale celor de la Intel vor fi gata abia anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
qualcomm
intel
modem-uri
5g