Europa trebuie să investească 300 de miliarde de euro pentru extinderea rețelei 5G

Europa trebuie să investească 300 de miliarde de euro pentru extinderea rețelei 5G
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2021

Europa trebuie să pompeze 300 de miliarde de euro (355 de miliarde de dolari) în infrastructura sa de telecomunicații până în 2025, dacă vrea să dezvolte o rețea ultra rapidă 5G în cele 27 de state membre UE, pentru a sprijini creșterea economiei și a profita de potențialul tehnologiei, se arată într-un raport publicat joi de firma de consultanță BCG, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

UE se bazează pe tehnologia 5G pentru a depăși recesiunea provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19) și pentru a deține un rol important în dispozitivele conectate la internet. Dar operatorii de telecomunicații din UE sunt reticenți în a investi în rețelele 5G, din cauza cheltuielilor masive necesare, scrie Hotnews.ro.

Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane CITEȘTE ȘI Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane

"150 de miliarde de euro încă sunt necesari pentru a obține un scenariu complet 5G în Europa, și încă 150 de miliarde de euro sunt necesari pentru a finaliza modernizarea infrastructurii fixe", se arată în raport.

Acesta propune măsuri pe care le-ar putea implementa guvernele și autoritățile de reglementare pentru a susține industria telecomunicațiilor. "Un astfel de pas ar fi un nou model de proprietate, care să implice împărțirea infrastructurii în mod voluntar, ceea ce ar permite o dezvoltare mai rapidă, reducerea impactului asupra mediului și sporirea transferului de cunoștințe în rândul partenerilor", apreciază BCG.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

Atenuarea reglementărilor pentru a permite furnizorilor de telecomunicații să coopereze și să investească împreună, posibilitatea ca operatorii să monetizeze traficul de date de pe rețelele lor, pentru a-i prinde din urmă pe rivalii Google, Facebook, Microsoft și alți giganți tehnologii, sunt de asemenea printre sugestiile din raportul firmei de consultanță.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

Luna aceasta, Comisia Europeană a anunțat măsuri pentru a asigura o transformare digitală reușită a Europei până în 2030, an în care toate gospodăriile din UE ar trebui să aibă conectivitate de ordinul gigabiților, iar toate zonele populate ar trebui să fie acoperite de tehnologia 5G.

viewscnt
Afla mai multe despre
5g
europa
retea