Facebook a cheltuit în trei ani peste 12 milioane dolari pentru securitatea lui Zuckerberg

Facebook a cheltuit în trei ani peste 12 milioane dolari pentru securitatea lui Zuckerberg
scris 29 apr 2016

Facebook a cheltuit, în decurs de trei ani, 12,5 milioane de dolari pentru asigurarea securității lui Mark Zuckerberg, fondatorul companiei, din care 4,26 de milioane de dolari anul trecut, acestea fiind cele mai ridicate astfel de costuri raportate de companiile membre ale indicelui Standard & Poor’s 500, relatează Bloomberg.

Banii au fost cheltuiți ”din cauza riscurilor de securitate legate de poziția lui Zuckerberg de fondator, președinte și director general al companiei”, se arată în documentele depuse de Facebook la Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC).

Este pentru prima oară când Facebook a declarat aceste costuri și a făcut-o la solicitarea SEC, arată news.ro.

Zuckerberg este al optulea cel mai bogat om din lume, cu o avere de 47 de miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor.

Google România: Patru români din zece nu au deloc competențe digitale CITEȘTE ȘI Google România: Patru români din zece nu au deloc competențe digitale

Facebook a cheltuit pentru securitatea lui Zuckerberg 5,6 milioane de dolari în 2014 și 2,65 milioane de dolari în 2013.

Anul trecut, Oracle a cheltuit 1,53 de milioane de dolari pentru protejarea președintelui executiv Larry Ellison, iar Amazon.com 1,6 milioane de dolari pentru asigurarea securității directorului general Jeff Bezos.

Grupul Berkshire Hathaway a plătit anul trecut 370.244 de dolari pentru securitatea personală și a locuinței miliardarului Warren Buffett, în timp ce Apple a cheltuit numai 209.151 de dolari pentru protejarea lui Tim Cook.

Facebook a publicat datele în această săptămână, după ce SEC a întrebat de ce banii pentru asigurarea securității lui Zuckerberg nu au fost declarați ca beneficii impozabile.

Compania a argumentat că ”riscurile de securitate, legate de afaceri, scutesc aceste costuri de la raportare”.

Twitter a trecut la ordonarea algoritmică a posturilor. Cum se poate reveni la sortarea cronologică CITEȘTE ȘI Twitter a trecut la ordonarea algoritmică a posturilor. Cum se poate reveni la sortarea cronologică

După discuțiile cu reprezentanții SEC, compania a renunțat la acest punct de vedere.

Purtătorul de cuvânt al Facebook a refuzat să comenteze.

Board-urile companiilor cu operațiuni globale cer deseori directorilor generali să se deplaseze cu avioane și mașini puse la dispoziție de acestea, chiar și în cazul călătoriilor personale.

Peste jumătate din companiile membre ale indicelui S&P 100 au avut astfel de politici anul trecut.

Facebook îi asigură lui Zuckerberg un sistem de securitate pentru locuință și gărzi care îi protejează și o altă locuință din San Francisco.

Echipa de securitate este coordonată de un fost agent al Secret Service, care l-a protejat pe președintele Barack Obama.

Rușii bogați își securizează rublele depreciate cumpărând alert mașini de lux, devenite mai ieftine CITEȘTE ȘI Rușii bogați își securizează rublele depreciate cumpărând alert mașini de lux, devenite mai ieftine

”Securitatea ar trebui să fie prima și cea mai importantă grijă a consiliilor de administrație, mai ales în cazul companiilor construite în jurul unor figuri centrale. Ca acționar, vrei să știi că directorul general este protejat”, a arătat Peter Martin, director general al firmei de consultanță în domeniul securității Afimac Global.

Asigurarea pazei nu este ieftină. Un serviciu permanent necesită patru agenți de securitate, ale căror salarii anuale pot depăși 80.000 de dolari fiecare, a spus directorul general al firmei Insite Security din New York, Christopher Falkenberg.

Un director general al unei firme de securitate poate câștiga circa 200.000 de dolari pe an.

Panama Papers: Țiriac și-a pus averea într-o fundație privată din Panama, unde este și Mangold, prin Mossack Fonseca. Reacția lui Țiriac CITEȘTE ȘI Panama Papers: Țiriac și-a pus averea într-o fundație privată din Panama, unde este și Mangold, prin Mossack Fonseca. Reacția lui Țiriac

Atacurile teroriste din două capitale europene și atacul din San Bernardino, California, au determinat unele consilii de administrație să reanalizeze securitatea.

Riscurile pentru directorul mai puțin cunoscut al unei companii este scăzut, dar situația se poate schimba rapid pentru o persoană publică, a explicat Falkenberg.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
zuckerberg
securitate