Facebook a cumpărat un startup specializat în protejarea drepturilor de autor

Facebook a cumpărat un startup specializat în protejarea drepturilor de autor
scris 25 iul 2017

Facebook a anunțat cumpărarea Source3, o tânără companie specializată în atribuirea și protejarea drepturilor de autor pentru conținutul digital.

Pentru a-i ține cât mai mult timp în cadrul rețelei pe cei peste 2 miliarde de utilizatori lunari ai săi, compania condusă de Mark Zuckerberg încearcă să motiveze creatorii de conținut să-și publice creațiile pe Facebook.

Pentru asta, Facebook trebuie să-i motiveze financiar pe creatorii de conținut. Însă, pentru a se asigura că banii ajung doar la creatorii conținutului și nu la cei care-i copiază, Facebook are nevoie de un instrument eficient prin care să protejeze drepturile de autor în cadrul rețelei.

Aceasta este motivația din spatele celei mai recente achiziții făcute de Facebook. Pentru o sumă care nu a fost făcută publică, Facebook a achiziționat Source3, un startup înființat în 2014 care a primit până acum finanțări de peste 4 milioane de dolari.

Microsoft nu mai actualizează aplicația Paint. Poate fi scoasă definitiv din Windows, după 32 de ani CITEȘTE ȘI Microsoft nu mai actualizează aplicația Paint. Poate fi scoasă definitiv din Windows, după 32 de ani

Source3 este o companie care și-a propus să atribuie și să organizeze, pe baza unei tehnologii proprii, drepturile de proprietate intelectuală ale creatorilor independenți de conținut.

În urma achiziției, Facebook păstrează atât tehnologia, cât și echipa care lucrează pentru Source3.

Platforma Source3 ar putea fi inclusă în sistemul actual pe care Facebook îl folosește pentru protejarea drepturilor de autor. Numit Rights Manager, acesta fie blochează conținutul copiat, fie colectează bani în contul creatorului original.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
drepturi de autor