Facebook a descoperit ce a declanșat cea mai mare cădere a rețelei din istorie

Facebook a descoperit ce a declanșat cea mai mare cădere a rețelei din istorie
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 oct 2021

O operațiune obișnuită de întreținere a rețelei Facebook a cauzat luni prăbușirea sistemului său global mai mult de șase ore, a transmis compania, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Este cea mai mare defecțiune înregistrată vreodată de Downdetector, o firmă de monitorizare web. Problema tehnică a blocat accesul la aplicații pentru miliarde de utilizatori de Facebook, Instagram și WhatsApp, scrie Digi 24.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Defecțiunea a survenit după ce Frances Haugen, fost manager de produs la Facebook în 2019, a divulgat zeci de mii de pagini de cercetare și documente interne ale companiei deținute de Mark Zuckerberg. Platforma de socializare este acuzată că permite răspândirea urii, a violenței și dezinformării.

Într-o postare pe blogul său, vicepreședintele compartimentului de ingineri al Facebook, Santosh Janardhan, a explicat că inginerii companiei au aplicat o comandă care a deconectat involuntar centrele de date Facebook de restul lumii.

În timp ce utilizatorii au pierdut accesul la una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume - WhatsApp are mai mult de două miliarde de utilizatori - angajații au fost, de asemenea, blocați de la instrumentele interne.

„Fiecare eșec de acest fel este o oportunitate de a învăța și de a te îmbunătăți”

Întreruperea a eliminat instrumentele pe care inginerii le-ar folosi în mod normal pentru a investiga și repara astfel de întreruperi, făcând sarcina și mai dificilă, a spus Facebook.

Facebook a trimis o mică echipă de tehnicieni la unul dintre centrele sale de date din California pentru a reseta manual serverele, scrie New York Times.

Sunetul în fundal va fi gratis la YouTube Music CITEȘTE ȘI Sunetul în fundal va fi gratis la YouTube Music

Cu toate acestea, tehnicienii companiei au avut nevoie de timp ca să lucreze pe servere, datorită securității sistemului.

Facebook a mai transmis că instrumentul său de audit al programului a avut o eroare și nu a reușit să oprească comanda care a provocat întreruperea.

„Fiecare eșec de acest fel este o oportunitate de a învăța și de a te îmbunătăți”, a scris Janardhan.

„De aici încolo, treaba noastră este să să ne asigurăm că astfel de evenimente se petrec cât mai rar posibil”.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
servere
de ce a cazut facebook