Facebook a șters conținutul considerat interzis în Rusia, dar s-ar putea confrunta în continuare cu o amendă masivă

Facebook a șters conținutul considerat interzis în Rusia, dar s-ar putea confrunta în continuare cu o amendă masivă
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 oct 2021

Facebook s-a conformat cererilor rusești de a șterge o parte din conținutul pe care Moscova îl consideră ilegal, dar ar putea încă să facă față unei amenzi masive, fiindcă a luat o decizie mult prea lent în acest sens, a informat ziarul Vedomosti marți, citând autoritatea de reglementare de stat din Rusia, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Autoritatea de reglementare, Roskomnadzor, a amenințat săptămâna trecută că va amenda Facebook cu până la 10% din cifra sa de afaceri anuală rusă, cu excepția cazului în care a eliminat conținutul interzis de Rusia. Măsura de a se conforma ar putea semnala că Facebook răspunde la presiunea Rusiei, scrie g4media.ro.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Experții citați de Vedomosti estimează cifra de afaceri rusă a Facebook între 12 și 39 miliarde de ruble (165-553 de milioane de dolari americani). Cifrele nu au fost confirmate până în prezent.

Roskomnadzor a spus că Facebook a eliminat un conținut interzis de pe platforma sa, precum și de pe Instagram, dar că încă ar putea să se confrunte cu o amendată raportată la cifra de afaceri, deoarece nu a șters conținutul imediat după cererea Rusiei, a raportat Vedomosti.

Oficialul Roskomnadzor a spus că Facebook nu a eliminat tot conținutul interzis de Moscova, a raportat sursa citată.

„Un total de 1.043 de elemente rămân în prezent neșterse pe Facebook … și 973 pe Instagram”, a spus oficialul.

Rusia a amendat deja Facebook anul acesta pentru că nu a eliminat conținut. Amenzile, dintre care unele sunt încă atacate, totalizează aproape 70 de milioane de ruble, arată documentele instanței.

La începutul acestui an, Roskomnadzor a transmis Facebook-ului și altor firme de socializare să elimine postările care conțin ceea ce se spune că sunt cereri pentru ca minorii să participe la proteste anti-guvernamentale după arestarea criticului anti-Kremlin Alexei Navalny.

Mass-media rusă a raportat că încălcările Facebook includ nerespectarea postărilor care conțin pornografie infantilă și promovarea abuzului de droguri.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
facebook