Facebook a eliminat conturi aparținând unui vechi aliat al președintelui Donald Trump, consilierul Roger Stone, precum și ale apropiaților președintelui brazilian Bolsonaro

Facebook a eliminat conturi aparținând unui vechi aliat al președintelui Donald Trump, consilierul Roger Stone, precum și ale apropiaților președintelui brazilian Bolsonaro
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iul 2020

Facebook a anunțat miercuri că a eliminat 50 de conturi și pagini personale și profesionale care au legătură cu Roger Stone, consilier vechi al lui Donald Trump, care urmează să se prezinte la închisoare săptămâna viitoare. Măsuri similare a luat și în cazul unor conturi ale familiei liderului brazilian Jair Bolsonaro, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Platforma de socializare a anunțat că Stone și asociații acestuia, inclusiv un susținător preminent al grupului de extremă-dreapta Proud Boys, din Florida, statul de origine al lui Stone, au folosit conturi false și urmăritori pentru a promova cărțile și postările lui Stone, scrie News.ro.

Facebook a luat măsurile împotriva lui Stone în aceeași zi în care a eliminat conturi legate de angajați ai familiei liderului brazilian Jair Bolsonaro și alte două rețele conectate la operațiuni de politică internă din Ecuador și Ucraina.

Profit LIVE TV – Să ajutăm businessul. Mihai Dârzan, CEO Ringhel, despre proiectul IT prin care românii își vor putea schimba furnizorul de energie în 24 de ore CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV – Să ajutăm businessul. Mihai Dârzan, CEO Ringhel, despre proiectul IT prin care românii își vor putea schimba furnizorul de energie în 24 de ore

Directorul pentru politici de securitate cibernatică al Facebook, Nathaniel Gleicher, a spus că eliminarea conturilor are rolul să arate că angajamentul artificial pentru impact politic va fi stopat, indiferent despre cine este vorba.

”Nu contează ce spun și nu contează cine sunt. Anticipăm că vom vedea mai mulți actori politici care vor depăși această linie și se vor folosi de acest comportament neautentic coordonat pentru a încerca să influențeze dezbaterile publice”, a declarat Gleicher pentru Reuters, înainte de a face anunțul pe blogul companiei.

Oficialii Facebook au spus că au eliminat contul personal de pe Facebook al lui Stone și pagini de pe Instagram, precum și pagina Stone Cold Truth de pe Facebook, care avea 141.000 de urmăritori.

Un total de 54 de conturi Facebook și 50 de pagini au fost eliminate pentru comportament incorect, inclusiv pentru crearea de pagini false. Conturile respective au cheltuit peste 300.000 de dolari pe publicitate, în ultimii câțiva ani, potrivit Facebook.

Directorul general Mark Zuckerberg a fost informat înainte de applicarea măsurilor.

Eliminarea conturilor riscă să îi nemulțumească mai mult pe Trump șși pe alți conservatori, care acuză Facebook că suprimă vocile de dreapta.

Anul trecut, Facebook a eliminat o reclamă pentru realegerea lui Trump care includea un simbol nazist.

Facebook este presată de apărătorii drepturilor civile și de grupuri aliate și sute de advertiseri s-au alăturat boicotului acestora care cere companiei să combată răspândirea urii și a mesajelor divizive de pe platforma sa.

Stone a fost condamnat anul trecut pentru influențarea martorilor și pentru că a mințit Congresul, în cadrul investigației referitoare la amestecul Rusiei în alegerile din 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
donald trump