Facebook a început să favorizeze știrile locale la nivelul întregii rețele

Facebook a început să favorizeze știrile locale la nivelul întregii rețele
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 mar 2018

Facebook anunță că utilizatorii săi din toată lumea vor începe să vadă mai multe știri locale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Facebook își modifică din nou algoritmul pe baza căruia sunt ordonate postările din newsfeed, de data aceasta pentru a face loc mai multor știri cu caracter local.

De ce este important: utilizatorii ar putea vedea știri mai relevante, iar publicațiile ar putea atrage mai mult trafic din Facebook.

Schimbarea a fost anunțată de Mark Zuckerberg la începutul anului și de atunci a fost activă pentru Statele Unite. Acum, aceasta este extinsă pentru toate regiunile și toți utilizatorii rețelei sociale.

Facebook: Protecția datelor personale devine acum mai simplă. Ce schimbări face rețeaua de socializare CITEȘTE ȘI Facebook: Protecția datelor personale devine acum mai simplă. Ce schimbări face rețeaua de socializare

Ca urmare a criticilor care acuzau Facebook că s-a politizat prea mult, compania americană a decis să reducă importanță conținutului marilor publicații în cadrul algoritmului de rankare și să aducă mai sus știri ale publisherilor locali.

Asta înseamnă, de exemplu, că utilizatorii Facebook din București ar trebui să vadă mai multe știri de la publicațiile din sau din apropierea orașului și mai puține de la The New York Times sau The Washington Post (dacă le urmăresc).

În momentul anunțării schimbării, Mark Zuckerberg spunea că „știrile locale ne ajută să înțelegem mai bine problemele comunității noastre și deciziile care ne influențează viețile”.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
stiri