Facebook a șters sute de conturi din Indonezia care promovau știrile false

Facebook a șters sute de conturi din Indonezia care promovau știrile false
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2019

Facebook a șters sute de conturi din Indonezia, pagini și grupuri de pe rețeaua de socializare, după ce a descoperit că aveau legături cu un grup online acuzat că instigă la ură și răspândește știri false, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Poliția indoneziană a descoperit existența unui grup, numit Saracen, în 2016, și a arestat trei dintre membrii săi cu suspiciunea că fac parte dintr-un sindicat plătit să răspândească articole prin intermediul rețelei de socializare, scrie News.ro.

"Aceste conturi și pagini lucrau activ pentru a ascunde ceea ce făceau și erau legate de grupul Saracen, un sindicat online din Indonezia", a declarat Nathaniel Gleicher, șeful Securității Cibernetice din cadrul Facebook.

Facebook a dezactivat mai multe sute de pagini care făceau propagandă pentru Iran CITEȘTE ȘI Facebook a dezactivat mai multe sute de pagini care făceau propagandă pentru Iran

Indonezia se pregătește pentru alegeri prezidențiale, care vor avea loc în aprilie.

Se estimează că Indonezia este a treia cea mai mare piață Facebook, cu peste 100 de milioane de utilizatori.

Unitatea de combatere a criminalității cibernetice din cadrul Poliției a declarat pentru Reuters că Saracen a publicat articole cu caracter religios, precum și știri false și mesaje care defăimau oficiali guvernamentali.

Paginile și conturile șterse aveau 170.000 de urmăritori pe Facebook și peste 65.000 pe Instagram.

Un purtător de cuvânt al Poliției a afirmat că va continua să monitorizeze activitatea grupului Saracen și va solicita Facebook informațiile din cadrul investigației. 

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
stiri false
indonezia