Facebook afișează un mesaj utilizatorilor de iPhone și iPad prin care le cere acestora să permită colectarea datelor

Facebook afișează un mesaj utilizatorilor de iPhone și iPad prin care le cere acestora să permită colectarea datelor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 feb 2021

Aflată la un pas de pierderea accesului la o mare cantitate de date despre utilizatorii dispozitivelor Apple, ca urmare a unei modificări pe care o va face în curând producătorul iPhone-ului, Facebook se va ruga pur și simplu de utilizatorii săi să o lase să le colecteze datele personale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cândva în primăvara acestui an, pe iPhone și iPad va intra o vigoare o măsură de protejare a intimității care are potențialul de a lovi direct business-ul de reclame al Facebook, care se bazează pentru targetare pe datele personale colectate de la utilizatori.

Până acum, colectarea datelor personale se făcea implicit, utilizatorul trebuind să opteze expres împotriva acesteia. După modificarea ce va intra în vigoare din primăvară, utilizatorii de iPhone și iPad vor fi întrebați de la început dacă permit aplicațiilor pe care le folosesc să îi urmărească și să le colecteze datele personale.

WhatsApp folosește propriile Stories pentru a convinge utilizatorii să nu plece CITEȘTE ȘI WhatsApp folosește propriile Stories pentru a convinge utilizatorii să nu plece

Se așteaptă ca cea mai mare parte a utilizatorilor să refuze și, astfel, să lovească companiile care trăiesc de pe urma datelor personale, precum Facebook.

De aceea, Facebook a decis ca, începând deja de astăzi, să afișeze la nivel global un mesaj tuturor utilizatorilor de iPhone și iPad prin care îi încurajează pe aceștia să accepte să le fie colectate datele personale în momentul în care vor fi întrebați.

Facebook a început o luptă a declarațiilor cu Apple, din momentul în care producătorul iPhone-ului a anunțat intenția de a face această schimbare. Compania condusă de Mark Zuckerberg și chiar acesta, direct, au acuzat Apple că se folosește de poziția dominantă de care se bucură pentru a-și lovi concurenții, în timp ce propriile produse nu respectă aceleași reguli.

Facebook și-a angajat deja avocați pentru consiliere și pare pregătită de a merge în tribunal împotriva Apple.

Se estimează că abilitatea Facebook de colectare a datelor va fi afectată grav de această modificare și că va pierde, cel puțin parțial, accesul la datele colectate de peste 85.000 de aplicații de iPhone și iPad.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
reclame
apple
iphone
ipad