Facebook construiește un nou centru de date, cu o suprafață de aproape 1 milion metri pătrați

Facebook construiește un nou centru de date, cu o suprafață de aproape 1 milion metri pătrați
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 apr 2017

Facebook construiește al nouălea său centru de date în localitatea americană Papillion, Nebraska, a anunțat șeful rețelei de socializare, Mark Zuckerberg. Centrul de date va avea o suprafață de aproape 1 milion metri pătrați și va folosi exclusiv energie regenerabilă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Peste 1.000 de muncitori vor lucra la construcția noii facilități, care se va întinde pe o suprafață totală de 970.000 metri pătrați și va cuprinde două clădiri pentru găzduirea serverelor și un imobil administrativ, potrivit presei locale.

Centrul de date va deveni operațional în 2020.

WeLoveDigital.forum Ministrul Comunicațiilor: Sistemele online ale statului nu sunt \ CITEȘTE ȘI WeLoveDigital.forum Ministrul Comunicațiilor: Sistemele online ale statului nu sunt "user friendly", cererea pentru e-România - zero! Părinții mei știu să folosească Facebook, dar nu să achite o taxă online

Acesta este al șaselea centru de date al Facebook din SUA și al nouălea din lume. În prezent, Facebook deține trei centre în SUA, în Oregon, Carolina de Nord și Iowa, și unul în Suedia, în orașul Lulea, alte patru unități – situate în Texas, Irlanda, New Mexico și Danemarca -  fiind în etapa de construcție.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
centru date
nebraska
constructie