Facebook este acuzată că a mărit în mod intenționat cifrele privind audiențele conținutului video

Facebook este acuzată că a mărit în mod intenționat cifrele privind audiențele conținutului video
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 oct 2018

Facebook a fost dată în judecată în Statele Unite pentru mărirea intenționată a datelor privind traficul realizat de conținutul video publicat în cadrul rețelei sale sociale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Gigantul american este acuzat de aceeași fraudă atât de agențiile de publicitate, cât și companiile media.

Agențiile de publicitate acuză Facebook că au fost făcute intenționat să creadă că filmările publicate pe Facebook sunt vizionate de mai mulți oameni decât în realitate pentru a investi sume mai mari în publicitate.

Pe de altă parte, companiile media spun că Facebook a umflat intenționat cifrele pentru a le convinge să creeze mai mult conținut video pentru rețeaua socială. Au existat publicații americane care, încercând să se concentreze cât mai mult pe creația de video pentru Facebook, au concediat procente importante din rândul editorilor.

Mai mulți acționari ai Facebook susțin înlăturarea lui Mark Zuckerberg din funcția de președinte al companiei CITEȘTE ȘI Mai mulți acționari ai Facebook susțin înlăturarea lui Mark Zuckerberg din funcția de președinte al companiei

Acuzatorii au adus în fața instanței aproximativ 80.000 de documente interne ale Facebook pentru a dovedi reaua intenție.

Facebook este acuzată că a avut cunoștință de ceea ce a numit o eroare și că lăsat-o nemodificată pentru că i-a servit interesele.

În 2016, când au apărut primele plângeri legate de numerele umflate privind traficul conținutului video, Facebook a răspuns că este vorba de o eroare pe care a descoperit-o recent. Acuzatorii spun că Facebook a știu de eroare cu un an înainte și nu a făcut nimic.

Conform Facebook, eroarea în cauză a umflat cifrele cu aproximativ 60-80%. De cealaltă parte, agențiile de publicitate și companiile media spun că cifrele erau mai mari cu între 150% și 900%.

Facebook este acuzată în acest proces de conduită incorectă în afaceri și fraudă.

Compania americană lucrează în prezent cu mai multe companii terțe pentru măsurarea traficului conținutului video și a acceptat să fie supusă unui audit din partea Consiliului de Evaluare Media.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
video
frauda