Furnizorul clujean de soft AROBS a finalizat noua tranzacție: preia firma care deține platforma alarma.ro

Furnizorul clujean de soft AROBS a finalizat noua tranzacție: preia firma care deține platforma alarma.ro

Voicu Oprean

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 18 oct 2018

Furnizorul de soluții IT AROBS Transilvania Software, înființat și controlat de antreprenorul clujean Voicu Oprean, a finalizat noua tranzacție, preluând SAS Grup, firma care deține platforma alarma.ro, furnizor de soluții de monitorizare de flotă auto din România, având un portofoliu de circa 2.200 de clienți precum Orange, BCR, Atlassib și DHL România.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Aceștia se vor adăuga portofoliului de clienți ai AROBS, prin divizia Track GPS (produs lansat în 2005), printre care Engie, Banca Transilvania, Urgent Cargus.

Înființată în anul 2002 și cu afaceri de 10,22 milioane de lei anul trecut, S.A.S. Grup era controlată de Adrian Constantin Dinu – 33%, Dragoș Dan Voicu - 25%, Cristian Petculescu - 25%, Adrian Stănescu - 12 % și Ioan Bogdan Crivăț - 5 %, potrivit datelor www.termene.ro. 

În 2017, profitul net s-a dublat, la peste 440.000 lei.

Vodafone cumpără firma Evotracking pentru managementul flotelor auto CITEȘTE ȘI Vodafone cumpără firma Evotracking pentru managementul flotelor auto

Adrian Dinu, șeful SAS Grup, va rămâne în continuare la conducerea alarma.ro.

AROBS caută la acest moment alte oportunități de achiziții în România și în Europa de Est, cu intenția de a ajunge la peste 100.000 de mașini monitorizate în următorul an. Astăzi, compania are un portofoliu de circa 6.500 de clienți și aproximativ 85.000 de vehicule monitorizate zilnic

Recent, AROBS Transilvania Software a cumpărat două companii din Belgia și Olanda, evaluate împreună la 1,3 milioane de euro.

Acțiunile Xiaomi au scăzut cu până la 6% la debutul la bursa din Hong Kong CITEȘTE ȘI Acțiunile Xiaomi au scăzut cu până la 6% la debutul la bursa din Hong Kong

AROBS a fost fondată în 1998, la Cluj, de antreprenorul clujean Voicu Oprean. Sistemul de monitorizare de flote al companiei, prin care firmele de distribuție pot urmări comenzile agenților este lider pe piața de profil.

Cu aproape 500 de angajați în România, AROBS  a încheiat anul trecut cu afaceri de circa 92 milioane de lei. Pe plan internațional, furnizorul de soluții software deține birouri și subsidiare și în Germania, Ungaria, Republica Moldova și Indonezia.

ArROBS are sedii în Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Baia Mare, Arad, Suceava, Iași și București, plus filialele din Germania, Ungaria, Republica Moldova, Indonezia, Olanda și Belgia.

Compania a ajuns să dezvolte atât inia de produse proprii pentru piețele interne și internaționale (Optimall SFA, TrackGPS, Optimall WMS, Optimall Logistic etc), cât și să se specializeze în furnizarea de soluții în regim de outsourcing pentru industrii diverse precum automotive, travel & hospitality, life sciences, enterprise applications.

viewscnt
Afla mai multe despre
arobs
voicu oprean
it
soft
software
coso
belgia
olanda
cluj