Mai mulți acționari ai Facebook susțin înlăturarea lui Mark Zuckerberg din funcția de președinte al companiei

Mai mulți acționari ai Facebook susțin înlăturarea lui Mark Zuckerberg din funcția de președinte al companiei
scris 18 oct 2018

Mai multe fonduri publice care dețin acțiuni la Facebook au susținut miercuri o propunere de înlăturare a lui Mark Zuckerberg din funcția de președinte al companiei, afirmând că operatorul rețelei sociale nu a gestionat bine mai multe scandaluri de amploare, transmite Reuters.

Propunerea, care va fi votată la adunarea generală a acționarilor care va avea loc în luna mai  2019, cere consiliului de administrație al Facebook să transforme postul de președinte al board-ului într-o funcție independentă, scrie News.ro.

Facebook nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Fiscul scoate la licitație un imobil al familiei lui Dan Voiculescu, unde au funcționat mai multe firme din grupul Grivco. Preț de pornire sub evaluare CITEȘTE ȘI Fiscul scoate la licitație un imobil al familiei lui Dan Voiculescu, unde au funcționat mai multe firme din grupul Grivco. Preț de pornire sub evaluare

Trezoreriile statelor Illinois, Rhode Island și Pennsylvania și trezorerierul orașului New York, Scott Stringer, s-au alătural propunerii făcute în acest sens de fondul de hedging Trillium Asset Management în luna iunie.

”Facebook are un rol extins în societate și în economia noastră. Au o responsabilitate socială și financiară să fie transparente – acesta este motivul pentru care cerem independență și responsabilitate în board-ul companiei”, a spus Stringer.

Potrivit propunerii, lipsa unui președinte independent și a supravegherii a contribuit la gestionarea necorespunzătoare a unei serii de controverse grave, inclusiv implicarea Rusiei în alegerile din Statele Unite și scurgerea de date către Cambridge Analytica.

Zuckerberg deține aproximativ 60% din drepturile de vot, potrivit unei declarații depuse în aprilie la autoritățile de reglementare.

Fondurile de pensii din New York City dețineau aproximativ 4,5 milioane de acțiuni Facebook, la 31 iulie.

Trezoreria din Pennsylvania deține 38.737 de acțiuni Facebook, potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, iar Trillium 53.000 de acțiuni.

Datele referitoare la deținerile trezoreriilor din Illinois și Rhode Island nu au fost disponibile imediat.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
facebook
mark zuckerberg