Facebook interzice reclamele manipulatoare pe tema coronavirusului

Facebook interzice reclamele manipulatoare pe tema coronavirusului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 feb 2020

Facebook a anunțat că va refuza toate reclamele legate de coronavirus care dezinformează oamenii sau au rolul de a răspândi panica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Gigantul american spune că lucrează împreună cu Organizația Mondială a Sănătății pentru a înțelege care sunt informațiile corecte și care sunt cele false, iar pe baza acestei înțelegeri ajunge să blocheze reclamele care nu sunt conforme cu adevărul.

Vor fi blocate reclame legate de virusul COVID-19 care crează impresia de urgență, sugerând stocuri limitate (la medicamente, alimente etc.) precum și reclame care promit prevenirea sau vindecarea.

Comisia Europeană folosește Signal pentru comunicare CITEȘTE ȘI Comisia Europeană folosește Signal pentru comunicare

Spre exemplu, nu vor mai fi acceptate reclamele care susțin că măștile de protecție garantează prevenirea răspândirii coronavirusului.

Declarația celor de la Facebook vine la o lună după ce compania anunța că va lua măsuri pentru eliminarea informațiilor false în general, nu doar din reclame, legate de coronavirus și inclusiv de pe Instagram.

Poziția gigantului american este consistentă cu cea adoptată anul trecut, în ceea ce privește vaccinarea. Și atunci Facebook a ales să blocheze anumite tipuri de conținut (reclame, pagini grupuri etc.) care răspândeau informații false privind vaccinarea.

Facebook a fost aspru criticată în ultimele luni că nu face același lucru și în ceea ce privește reclamele politice, acolo unde politicienilor le este permis în continuare să susțină lucruri neadevărate.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
coronavirus