Facebook lansează două alternative la newsfeed-ul clasic

Facebook lansează două alternative la newsfeed-ul clasic
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 31 mar 2021

Aplicația Facebook le va oferi, în curând, utilizatorilor două fluxuri noi, pe lângă cel algoritmic: unul ordonat cronologic, altul compus din persoanele și paginile favorite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Facebook a anunțat două noi feed-uri de conținut pentru aplicația sa mobilă. Acestea se numesc Favorites (Favoriți) și Recents (Recente), urmând să acomodeze, după cum sugerează și denumirile, postările prietenilor și entităților favorite, respectiv cele mai recente postări.

Pentru Favorites, utilizatorul poate alege până la 30 de persoane și pagini. Doar conținutul acestora va fi afișat aici, dar tot pe baza algoritmului care stabilește ordinea postărilor din newsfeed.

Xiaomi a lansat primul său telefon pliabil, Mi Mix Fold, cu intenția de a concura pe piața premium companii precum Samsung CITEȘTE ȘI Xiaomi a lansat primul său telefon pliabil, Mi Mix Fold, cu intenția de a concura pe piața premium companii precum Samsung

Recents, care va afișa postările de la cele mai noi la cele mai vechi, nu este neapărat o noutate în cadrul Facebook. Aceasta exista și până acum, ascunsă undeva în secțiunea More, alături de multe altele.

Ce este nou, este faptul că Recents va fi mult mai ușor de accesat. Atât Recents, cât și Favorites, vor apărea în aplicația Facebook ca două tab-uri noi, lângă newsfeed. Utilizatorul va putea face trecerea între cele trei secțiuni de conținut cu un simplu swipe orizontal.

Cele două noi tab-uri încep a fi implementate de astăzi în aplicația de Android, urmând că utilizatorii de iPhone să le primească peste câteva săptămâni.

O mențiune importantă este că oricare din cele două secțiuni noi, Recents și Favorites, vor dispărea din ecranul principal al aplicației, dacă nu sunt accesate vreme de șapte zile. Acestea nu vor fi eliminate complet, ci vor fi “ascunse” la More. Vor apărea la loc, în ecranul principal, după ce utilizatorul la va accesa, din nou, de la More.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
newsfeed