Facebook lansează instrumente pentru combaterea răspândirii știrilor false prin grupurile de discuții

Facebook lansează instrumente pentru combaterea răspândirii știrilor false prin grupurile de discuții
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 mar 2022

Administratorii grupurilor de discuții de pe Facebook au acum la dispoziție instrumente automatizate care să-i ajute în lupta cu informațiile false și dezinformările.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Facebook anunță lansarea unor funcții de combatere a informațiilor care nu corespund cu realitatea, ce funcționează automat și ajută administratorii grupurilor de discuții să combată răspândirea dezinformărilor.

Administratorii grupurilor pot acum să respingă automat publicarea unui post care conținte informații false. Informațiile vor fi considerate false sau înșelătoare în funcție de verificările făcute de serviciile terțe de ”fact checking” contractate de compania americană.

Apple a lansat un nou Mac cu un chipset foarte puternic CITEȘTE ȘI Apple a lansat un nou Mac cu un chipset foarte puternic

Dacă vor, administratorii pot alege chiar să suspende sau să blocheze permanent utilizatorii care postează informații false. Și asta tot în mod automat.

Noul instrument, nu poate fi folosit și retroactiv, pentru conținutul deja postat, ci doar pentru moderarea viitoarelor postări.

Cu aceeași ocazie, Facebook spune că oferă acum opțiuni și pentru automatizarea procesului de acceptare în cadrul grupurilor de discuții a noilor membrii.

Administratorii pot stabili anumite criterii (vârstă, prieteni deja în grup etc.) pe baza cărora utilizatorii care cer să fie acceptați într-un grup închis să fie primiți sau respinși automat.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
administratori
grupuri
informatii false
automatizare