Facebook lansează o aplicație de colaje

Facebook lansează o aplicație de colaje
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 nov 2020

Cel mai recent produs Facebook, E.gg, pare la prima vedere o simplă aplicație de creat colaje, însă reprezintă, mai degrabă, o testare a unui tip mai simplu de rețea socială.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

NPE Team, grupul de cercetare din cadrul Facebook, a lansat E.gg, o aplicație pe care o descrie ca un creator de reviste digitale și colaje media, în care pot fi implicate o serie întreagă de elemente grafice.

Anunțată în urmă cu mai multe luni, noua aplicație este acum disponibilă în Statele Unite, pe iOS, urmând să ajungă în curând în alte țări și pe Android.

Twitter lansează ”fleeturi” care dispar după 24 de ore CITEȘTE ȘI Twitter lansează ”fleeturi” care dispar după 24 de ore

Utilizatorii pot crea și partaja așa-numite pânze digitale pe care pot desena cu elemente grafice moderne, de la imagini statice și text la GIF-uri animate. În cazul GIF-urilor, aplicația beneficiază de colecția vastă de animații pe care Facebook a dobândit-o prin achiziționarea Giphy.

Pentru fiecare creație poate fi creat un link unic, ce poate fi trimis prietenilor. Aceștia o pot vedea și fără a avea aplicația instalată.

Cei care au aplicația instalată, pot naviga și descoperi creațiile altor persoane, ca într-o rețea socială veritabilă - un fel de Instagram cu colaje în loc de fotografii și video. Utilizatorii pot, de asemenea, prelua și modifica creațiile altora.

Prin E.gg Facebook vrea să vadă în ce măsură oamenii se pot exprima mai liber și mai creativ într-un mediu cu o presiune socială mică.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
colaje