Softvision România, companie preluată de gigantul american Cognizant, ajunge la 2.000 de angajați

Softvision România, companie preluată de gigantul american Cognizant, ajunge la 2.000 de angajați
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2020

Cognizant Softvision, fondată de antreprenorul local Laurențiu Russo în 1994 și cumpărată în 2018 de gigantul american Cognizant, a ajuns la 2.000 de angajați în România, fiind astfel unul dintre cei mai mari angajatori de tehnologie din țară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Pe lângă angajarea a peste 400 de ingineri software, de la începutul acestui an, compania a deschis și noi studiouri în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Baia Mare.

Insulele Solomon interzic Facebook, din cauza utilizării abuzive și în lipsa unei reglementări CITEȘTE ȘI Insulele Solomon interzic Facebook, din cauza utilizării abuzive și în lipsa unei reglementări

„A ajunge la 2.000 de angajați este o etapă importantă și un indicator puternic al angajamentului nostru față de creșterea în România, în special într-un an în care ne-am confruntat cu toții cu situația COVID-19”, a declarat Mihai Constandiș, Country Manager, Head of Eastern Europe Studios, Cognizant Softvision. „Am trecut la un model de business 100% cu munca de la distanță de la începutul pandemiei și intenționăm să continuăm să operăm în acest mod. Am implementat un “work from home journey”, prin care încercăm să stăm conectați, constant, în mediul virtual”, a spus Mihai Constandiș.

Cognizant Softvision România și-a extins business-ul cu peste 40 de clienți noi în ultimele zece luni, din domenii precum servicii financiare, asistență medicală, educație și industrii de bunuri de larg consum, business-uri care caută să-și îmbunătățească ofertele digitale, în special în urma COVID-19.

Compania a consemnat anul trecut o majorare de 45% a cifrei de afaceri, la 360,9 milioane de lei. Profitul net a urcat la 27 milioane de lei, comparativ cu 18,8 milioane de lei în 2018.

Sumele de recuperat însumează 101,9 milione de lei, cu 82% mai mult față de 2018. Datoriile totale au ajuns la 37,6 milioane de lei, față de 19,4 milioane de lei în 2018.

Altex deschide un nou magazin, investiție de 5 milioane de euro CITEȘTE ȘI Altex deschide un nou magazin, investiție de 5 milioane de euro

Compania a angajat peste 300 de persoane în 2019, numărul mediu al acestora depășind 1.600.

În octombrie 2018, furnizorul american de soluții IT Cognizant Technology Solutions, una dintre companiile din Fortune 500 cu cea mai rapidă creștere, a ajuns la un acord pentru preluarea dezvoltatorului de aplicații Softvision, companie fondată la Cluj-Napoca de antreprenorul Laurențiu Russo, confirmând informațiile avansate anterior de Profit.ro. 

Potrivit unor surse citate de Reuters, valoarea achiziției se ridică la 550 de milioane de euro.

În 2016, Laurențiu Russo și-a cedat toate părțile sociale la Softvision SRL către Softvision LLC, înregistrată în SUA. Softvsion LLC este deținută de fondul american Tower Arch Capital, cu sediul la Salt Lake City, Utah.

Furnizorul american de soluții IT Cognizant, fondat la Teaneck, New Jersey, în 1994, se numără printre companiile cu cea mai rapidă dezvoltare din Fortune 500. Compania este inclusă în indicii Nasdaq și S&P 500 ai bursei de la New York, având o capitalizare de 31,3 miliarde de dolari.

În 2019, Cognizant a obținut venituri de 16,8 miliarde de dolari și un profit net de 1,8 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
softvision
cognizant
preluare
negocieri
laurentiu russo
software
solutii it