Facebook Messenger testează măsuri de securitate biometrică

Facebook Messenger testează măsuri de securitate biometrică
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 iun 2020

Facebook a început să testeze măsuri de securitate biometrică pentru aplicația Messenger, care vor proteja mai bine informațiile și mesajele utilizatorilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru un număr limitat de utilizatori de iPhone, Messenger a început să afișeze opțiunea securizării biometrice a aplicației. Compania americană a confirmat că a început să testeze măsuri noi de protecție.

Când sunt activate noile opțiuni, accesul la Messenger va fi protejat cu Face ID, Touch ID sau un cod, în funcție de dotările tehnice ale telefonului.

Zoom s-a răzgândit: va fi criptare pentru toți CITEȘTE ȘI Zoom s-a răzgândit: va fi criptare pentru toți

Practic, chiar dacă telefonul este securizat biometric prin scanarea facială sau amprentă, acestea vor fi verificate din nou la pornirea aplicației.

Messenger va folosi aceeași funcție de securitate activată pe telefon. Dacă utilizatorul își securizează telefonul cu Face ID, atunci aceasta va fi folosită și pentru autorizarea accesului la aplicație.

Există o opțiune prin care utilizatorul poate stabili și la cat timp după închiderea aplicației să fie aplicate din nou măsurile de securitate: imediat, după 1 minut, după 15 minute sau după o oră.

Planurile Facebook pentru Messenger includ și criptarea end-to-end a comunicațiilor, însă aceasta va fi activată probabil abia după ce compania va realiza interoperabilitatea aplicațiilor sale de comunicare.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
messenger