Statele Unite s-au retras de la negocierile cu UE privind taxarea serviciilor digitale din cauza lipsei progreselor

Statele Unite s-au retras de la negocierile cu UE privind taxarea serviciilor digitale din cauza lipsei progreselor
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2020

Secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a decis să retragă Statele Unite de la negocierile cu oficialii Uniunii Europene referitore la taxarea servicilor digitale, după ce nu au reușit să obțină niciun fel de progres, a declarat miercuri reprezentantul american pentru Comerț, Robert Lighthizer, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Lighthizer le-a spus parlamentarilor din SUA că el încă crede că este necesar un regim internațional pentru impozite, dar că discuțiile cu țările europene nu s-au dovedit fructuoase, scrie News.ro.

”Nu făceam niciun progres, iar secretarul a luat decizia că ... mai degrabă decât să eșueze de la sine, mai bine să spunem că  nu mai suntem implicați în negocieri”, a spus el în timpul unei audieri în comisia pentru fiscalitate.

FOTO Un nou val de atacuri informatice țintește instituții de stat din România. Atacatorii vor să instaleze pe computere amenințări de spionaj CITEȘTE ȘI FOTO Un nou val de atacuri informatice țintește instituții de stat din România. Atacatorii vor să instaleze pe computere amenințări de spionaj

Un purtător de cuvânt al Trezoreriei nu a dorit să comenteze.

Comentariile lui Lighthizer marchează prima confirmare oficială a unei informații publicate anterior de publicația Financial Times, potrivit căreia Mnuchin a cerut suspendarea discuțiilor, într-o scrisoare din 12 iunie adresată unor oficiali de top din Franța, Spania, Marea Britanie și Italia.

Lighthizer a lansat în această lună investigații pentru a determina dacă taxele pe servicii digitale care sunt adoptate sau luate în considerare de 10 țări - Austria, Brazilia, Republica Cehă, Uniunea Europeană, India, Indonezia, Italia, Spania, Turcia și Marea Britanie - reprezintă practici comerciale neloiale. Dacă se va constata acest lucru, guvernul SUA ar putea impune noi tarife.

Washingtonul a inițiat anterior acțiuni împotriva Franței pentru taxa pe servicii digitale, dar ulterior Franța a fost de acord cu suspendarea colectării, în timp ce țările Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) au elaborat o abordare mai standardizată.

Unele țări consideră că taxarea serviciilor digitale este o modalitate de a obține venituri din operațiunile locale ale companiilor mari de tehnologie, cum ar fi Google și Facebook. Criticii susțin că firmele profită enorm de pe piețele locale, dar au contribuții infime la bugetul de stat.

Spania insistă că taxa pe serviciile digitale pe care o analizează nu face discriminări în funcție de țară și că se va aplica companiilor indiferent de locul în care acestea își au sediul.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
taxe
servicii digitale