Facebook și Instagram adaugă facilități de monetizare a transmisiunilor video live

Facebook și Instagram adaugă facilități de monetizare a transmisiunilor video live
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 apr 2020

Două facilități de monetizare a live stream-urilor sunt anunțate simultan pentru Instagram și Facebook: una facilitează colectarea de fonduri pentru organizații nonprofit, iar cealaltă este gândită pentru creatorii de conținut și artiști.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Facebook anunță Paid Livestreams, o funcție prin care muzicienii și alți creatori de conținut pot cere bani de la cei care vor să urmărească o transmisiune video directă. Aici pot intra concerte, stand-up comedy sau alte forme de conținut, nu neapărat artistice.

Noua facilitate poate fi folosită de pagini și, în vremea izolării sociale și chiar și după, poate fi folosită pentru a monetiza inclusiv cursuri online.

FOTO O nouă campanie de tip phishing în România. Atacatorii se folosesc de imaginea Băncii Mondiale CITEȘTE ȘI FOTO O nouă campanie de tip phishing în România. Atacatorii se folosesc de imaginea Băncii Mondiale

Anunțul oficial lasă în urmă multe semne de întrebare la care Facebook nu a oferit încă răspunsuri. Întrebări precum cât ar fi un tarif maxim pentru un live stream sau ce procent oprește gigantul american din plăți.

În schimb, Facebook spune că va extinde sistemul de plată prin stele, acesta urmând a fi disponibil în curând muzicienilor. În acest sistem, spectatorii pot acorda așa-numite stele creatorilor de conținut, însă fiecare stea le aduce acestora doar 0,01 dolari.

Instagram anunță, în același timp, o funcție care permite colectarea de fonduri pentru organizații nonprofit tot prin intermediul livestream-urilor video.

Cei care realizează transmisiile video le pot cere spectatorilor să doneze pentru un anumit nonprofit. Aceștia din urmă pot face, dacă doresc, donații pe care le vor plăti cu cardul.

Creatorii livestream-urilor pot urmări în timp real câți bani se strâng, iar donatorii vor primi un sticker “Am donat”.

Acest tip de donație va putea fi folosit la început doar pentru organizațiile nonprofit înregistrate. Facebook ia în calcul ca, eventual, sistemul să fie extins și pentru alte organizații și utilizatori individuali.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
instagram video
livestream
donatii