Facebook și Instagram vor permite utilizatorilor să ascundă contorul de aprecieri pentru mesaje

Facebook și Instagram vor permite utilizatorilor să ascundă contorul de aprecieri pentru mesaje
scris 27 mai 2021

Instagram, platforma de photo-sharing deținută de Facebook, lansează o opțiune la nivel global care permite utilizatorilor să ascundă contorul de aprecieri pentru mesaje, iar schimbarea va fi în scurt timp disponibilă și pe Facebook, după mai mulți ani de teste axate pe diminuarea presiunii psihologice resimțite de utilizatorii rețelelor, informează Reuters.

Abonații Instagram vor avea posibilitatea de a ascunde contorul de like-uri pentru toate mesajele din fluxul de informații, precum și pentru propriile mesaje. Ambele opțiuni vor fi disponibile pe Facebook ''în următoarele săptămâni'', a precizat Instagram pe blogul său.

Modificare importantă pregătită la regimul PFA: Vechimea în muncă - recunoscută CITEȘTE ȘI Modificare importantă pregătită la regimul PFA: Vechimea în muncă - recunoscută

Într-un dialog cu reporterii, Adam Mosseri, șeful Instagram, a spus că scopul este de a le oferi oamenilor control asupra propriilor experiențe pe platforma de socializare. Acesta a adăugat că testele realizate pe platformă privind contorului de aprecieri nu au arătat schimbări aparte în bunăstarea psihologică a utlizatorilor, însă a polarizat opiniile referitoare la implementarea opțiunii, scrie Agerpres.

''Like-urile'', simbolizate prin inimioare pe Instagram și printr-un deget mare ridicat pe Facebook, pot fi folosite pentru a măsura popularitatea mesajelor atât personale, în cazul utilizatorilor individuali, cât și profesionale, în cazul creatorilor de conținut și a paginilor de business.

Instagram a oferit recent, ca parte dintr-un test, unui număr mic de utilizatori globali opțiunea de a comuta între afișarea contorului de aprecieri și ascunderea acestuia. În articolul publicat pe blog, compania a spus că o parte dintre utilizatori a considerat-o o opțiune benefică, în timp ce alți abonați au fost deranjați de pierderea parametrilor.

O agenție PR cu legături cu Rusia încearcă să coopteze influenceri și bloggeri pentru a discredita vaccinul Pfizer CITEȘTE ȘI O agenție PR cu legături cu Rusia încearcă să coopteze influenceri și bloggeri pentru a discredita vaccinul Pfizer

Mosseri a spus că nu se așteaptă să vadă o schimbare semnificativă în ceea ce privește interacțiunea utilizatorilor în urma acestui demers. Potrivit acestuia, creatorii de conținut de pe platforma cu un număr mare de urmăritori au avut reacții divizate, însă au fost exprimate temeri din partea unor creatori mai puțin cunoscuți.

Instagram s-a confruntat recent cu un val de critici după ce și-a anunțat intenția de a construi o versiune a aplicației dedicată copiilor sub 13 ani, iar drept urmare procurori generali din 44 de state americane au solicitat Facebook renunțarea la acest plan.

Potrivit setării implicite, contorul de like-uri va fi activat. Mosseri a spus că Instagram va analiza posibilitatea de a ascunde în mod implicit contorul de like-uri pentru utilizatorii sub 18 ani. 

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
instagram
mesaje