Facebook: videoclipurile filmate la 360 de grade pot fi vizionate pe iPhone și iPad

Facebook: videoclipurile filmate la 360 de grade pot fi vizionate pe iPhone și iPad
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 nov 2015

După ce în septembrie a lansat prima aplicație pentru vizionarea videoclipurilor filmate la 360 de grade pe calculatoarele personale și dispozitivele care rulează sistemul Android, Facebook a anunțat că filmele panoramice pot fi accesate de acum și de pe iPhone și iPad.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Clipurile filmate la 360 de grade reprezintă o experiență nouă, permițând rotirea camerei. Este o nouă modalitate de a împărtăși experiențe și te face să simți că participi la evenimentele pe care le urmărești", a spus fondatorul rețelei de socializare, Mark Zuckerberg, într-un anunț pe contul său de Facebook.

We just started launching 360 video on mobile.360 video is a completely new experience because you can move the camera around. This opens new ways of sharing experiences and makes you feel like you're part of what you're watching. It's a step towards even more immersive experiences.This video was shot in North Korea by ABC News -- and panning around lets you experience the kind of thing most people will never see in their lives.We think people will share a lot more 360 content in the future, especially as technology makes it easier to record it themselves. We're excited you can discover them on Facebook.

Posted by Mark Zuckerberg on Thursday, November 12, 2015

Aplicația este disponibilă și pentru companii, astfel că acestea nu au întârziat să își promoveze mărcile prin lansarea de videoclipuri dedicate. Corona, Nescafe, Samsung, GoPro și Walt Disney World sunt printre primele companii care au publicat pe Facebook conținut filmat la 360 de grade, scrie TechCrunch.

Filmele panoramice pot fi vizionate pe mobil prin apăsarea și glisarea ecranului în direcția dorită. Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să filmeze la 360 de grade, Facebook a lansat și o pagină web dedicată, în care sunt prezentate sfaturi și exemple pentru realizarea conținutului video.  

"Credem că oamenii vor distribui mai mult conținut 360 de grade în viitor, mai ales după ce tehnologia care permite filmarea la 360 de grade se va îmbunătăți", a spus Zuckerberg.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
video
360 grade
iphone
ipad
ios
panoramic