Google Chrome nu mai asigură, de anul viitor, asistență tehnică pentru Windows XP, Vista și unele versiuni Mac OS X

Google Chrome nu mai asigură, de anul viitor, asistență tehnică pentru Windows XP, Vista și unele versiuni Mac OS X
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 nov 2015

Google Chrome nu va mai asigura, începând cu aprilie 2016, asistență tehnică pentru sistemele de operare Windows XP, Vista și unele versiuni Mac OS X, ceea ce înseamnă că utilizatorii nu vor mai putea descărca actualizări pentru browser, iar problemele de securitate nu vor mai fi remediate de Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Anunțăm astăzi finalul suportului tehnic pentru Windows XP, Vista și Mac OS X 10.6, 10.7  și 10.8, având în vedere că acestea nu mai beneficiază de asistență din partea Microsoft și Apple. Începând cu aprilie 2016, Chrome va continua să funcționeze pe aceste platforme, dar nu va mai beneficia de actualizări și remedierea problemelor de securitate", se arată într-un anunț publicat pe blogul oficial al Google Chrome.

În pofida faptului că Microsoft nu mai oferă suport pentru Windows XP de circa un an și jumătate, sistemul de operarare lansat în 2001 rămâne destul de răspândit, fiind instalat pe 11,68% dintre PC-uri la nivel mondial, potrivit datelor netmarketshare.com.

Potrivit unui studiu realizat de Bitdefender, publicat în septembrie, peste o treime dintre companiile mici și mijloci din România utilizează Windows XP. Astfel, România se situează pe poziția a treia în clasamentul pentru statele din Europa de Est, cu un grad de utilizare al Windows XP de 34%, la mică distanță de Ungaria, unde 37,5% dintre IMM-uri folosesc acest sistem.

viewscnt
Afla mai multe despre
google chrome
sistem operare
windows
os x