Firefox 83 aduce îmbunătățiri semnificative de performanță și securitate

Firefox 83 aduce îmbunătățiri semnificative de performanță și securitate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 nov 2020

Mozilla a lansat o nouă versiune de Firefox, care promite, printre altele, timpi mai mici de încărcare, un consum mai mic de memorie și o securitate mai bună.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Una dintre cele mai importante noutăți din Firefox 83 este modul HTTPS-Only, care va realiza o conexiune complet securizată între utilizator și fiecare site accesat. HTTPS este o versiune a vechiului HTTP, cu un nivel mai mare de securitate, care protejează datele transmise spre și dinspre site-urile web accesate.

HTTPS-Only nu este activ în mod implicit, ci trebuie activat de la Preferences - Privacy & Security, unde trebuie activată opțiunea “Enable HTTPS-Only Mode in all windows”.

Moscova respinge acuzații Microsoft cu privire la atacuri cibernetice vizând vaccinuri împotriva covid-19 CITEȘTE ȘI Moscova respinge acuzații Microsoft cu privire la atacuri cibernetice vizând vaccinuri împotriva covid-19

Noua opțiune vine să împiedice site-urile care trec înapoi de la HTTPS la HTTP, din anumite cauze, fără ca utilizatorul să fie înștiințat. Este posibil ca, pe viitor, HTTPS-Only să fie activat în mod implicit pentru protejarea tuturor utilizatorilor.

În ceea ce privește performanța, noua versiune de Firefox promite o încărcare cu 15% mai rapidă a paginilor web, ca urmare a îmbunătățirilor aduse motorului de JavaScript SpiderMonkey.

Aceleași îmbunătățiri se vor concretiza într-un consum mai mic de memorie RAM, despre care Mozilla spune că va fi mai mic cu 8% după actualizarea Firefox la noua versiune.

Cu 225 de milioane de utilizatori activi, Firefox rămâne un browser solid și sigur, reprezentând un bastion pentru cei care și-au pierdut încrederea în giganții din zona de tehnologie și browser-ele acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
firefox
browser
internet
performanță
securitate