Firefox activează protecția împotriva celor mai folosite tehnologii de spionare a utilizatorilor

Firefox activează protecția împotriva celor mai folosite tehnologii de spionare a utilizatorilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 sep 2019

Producătorul celui mai important rival pentru Google Chrome, Mozilla, a lansat mai multe măsuri de protecție a utilizatorilor prin cel mai recent update de Firefox.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Opțiunile de protejare a intimității utilizatorilor sunt activate în mod implicit în Firefox 69 pentru toți cei care folosesc programul celor de la Mozilla pentru a naviga pe internet.

Astfel, utilizatorii nu trebuie să-și bată capul cu setări și configurații pe care unii dintre ei nu le înțeleg. Măsurile de protecție din browser funcționează acum fără intervenția utilizatorilor.

Firefox își protejează utilizatorii împotriva mai multor tipuri de trackere, de la cookie-urile site-urilor terțe, până la amprentare și minarea de monede virtuale.

Google lansează Android 10 CITEȘTE ȘI Google lansează Android 10

Aceste facilități existau de mai multe luni în Firefox, însă nu erau activate în mod implicit, ca acum, ci trebuiau bifate manual de către utilizatori.

Conform celor de la Mozilla, înainte de acest update, 20% dintre utilizatorii de Firefox au activat manual aceste funcții. Cu Firefox 69, protecția este extinsă la întreaga bază de utilizatori ai browser-ului care și-a făcut un scop din protejarea intimității utilizatorilor săi.

Noutățile din cea mai recentă versiune de Firefox nu se opresc aici. Mozilla a făcut mai multe modificări “sub capotă”, care îmbunătățesc performanța de rulare pe Windows 10.

De asemenea, Firefox 69 consumă de trei ori mai puțină energie pe macOS decât versiunile anterioare, ceea ce ar trebui să contribuie la o autonomie mai mare pentru utilizatorii laptopurilor Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
firefox
mozilla
browser
intimitate