YouTube șterge milioane de canale și clipuri video

YouTube șterge milioane de canale și clipuri video
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 sep 2019

Într-un singur trimestru, YouTube a eliminat peste 4 milioane de canale și 9 milioane de clipuri video pentru încălcarea regulilor comunității.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Criticat din toate părțile și aflat în fața unei noi amenzi de mai multe milioane de dolari din partea FTC, YouTube își înăsprește regulile și își îmbunătățește sistemele de detectare și eliminare a conținutul considerat nociv, fie că este vorba de clipurile video sau de comentariile care le însoțesc.

Conform celor de la YouTube, în al doilea trimestru al anului au fost șterse 9 milioane de clipuri și peste 4 milioane de canale care nu respectau politicile platformei.

O atenție deosebită este acordată în ultima vreme conținutului care încurajează ura, cel din cauza cărora agențiile de publicitate și-au întrerupt de mai multe ori campaniile derulate pe YouTube.

Smartphone-urile Nokia stau cel mai bine la update-urile de Android CITEȘTE ȘI Smartphone-urile Nokia stau cel mai bine la update-urile de Android

În Q2 2019, peste 100.000 de clipuri și 17.000 de canale au fost șterse din această cauză, în ambele cazuri creșterea față de anul anterior fiind de 5 ori.

În același timp, au fost șterse peste 500 de milioane de comentarii, în mare parte din cauza încurajării urii.

Google folosește în acest sens sisteme automatizate bazate pe învățarea mecanică, supervizată de echipe editoriale care verifică manual conținutul. Peste 87% dintre cele 9 milioane de video-uri eliminate în al doilea trimestru din 2019 au fost inițial identificate de sistemele automate.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
video
hate speech