Firmele de IT din Timișoara ”momesc” angajații cu zile de karaoke, pentru a-i aduce măcar două-trei zile la sediu. Rectorul Politehnicii din Timișoara: ”Productivitatea muncii de acasă nu s-a dovedit a fi mai scăzută”

Firmele de IT din Timișoara ”momesc” angajații cu zile de karaoke, pentru a-i aduce măcar două-trei zile la sediu. Rectorul Politehnicii din Timișoara: ”Productivitatea muncii de acasă nu s-a dovedit a fi mai scăzută”
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 sep 2022

Firmele doresc să îi aducă pe angajați la birou măcar două-trei zile pe săptămână, dar nu prea reușesc, este concluzia rectorului Politehnicii din Timișoara, după discuții cu mai multe companii din domeniul IT, relatează Agenția de presă Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Florin Drăgan s-a întâlnit cu reprezentanții firmelor pentru a afla care sunt direcțiile spre care merge telemunca și care sunt planurile pentru sezonul toamnă-iarnă în contextul creșterii costurilor cu utilitățile. Printre altele, rectorul a aflat, că săptămânal, companiile organizează diverse evenimente la sediu, precum karaoke sau prânz împreună, dar angajații revin la birou doar pentru activități, după care lucrează tot de acasă.

CONFIRMARE Administrația centrală va fi obligată să furnizeze cetățenilor formulare ce pot fi descărcate și completate pe calculator CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Administrația centrală va fi obligată să furnizeze cetățenilor formulare ce pot fi descărcate și completate pe calculator

„Concluzia principală este că firmele doresc să îi aducă pe angajați la birou măcar două-trei zile pe săptămână, dar nu prea reușesc. În ultimele luni, unele companii, săptămânal, au început să organizeze la sediul companiei diverse evenimente pentru a-i încuraja pe oameni să revină. De exemplu, sunt zile în care, în timpul programului de lucru, câteva ore sunt rezervate pentru karaoke, pentru a mânca împreună sau pentru activități care să îi apropie pe angajați. Unii dintre ei vin doar pentru acel eveniment, dar zilele următoare rămân acasă. Productivitatea muncii de acasă nu s-a dovedit a fi mai scăzută, dimpotrivă, în cazul în care mediul de acasă permite un climat de muncă, aceasta a crescut”, a declarat Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

Odată cu reluarea cursurilor față în față, Politehnica este mai atentă cu acești studenți, încercând să îi aducă în săli, ”unde își pot dezvolta o gamă mai vastă a tehnologiei, prin comparație cu firmele care îi pregătesc doar pentru o mică parte din produsul pe care îl dezvoltă”, a mai precizat Florin Drăgan.

viewscnt
Afla mai multe despre
it
florin drăgan