Google închide serviciul de streaming pentru jocuri Stadia, din cauza interesului scăzut la utilizatorilor

Google închide serviciul de streaming pentru jocuri Stadia, din cauza interesului scăzut la utilizatorilor
scris 30 sep 2022

Lansat cu surle și trâmbițe în urmă cu trei ani, serviciul de streaming pentru jocuri Stadia este acum închis din cauza lipsei de interes a utilizatorilor.

Google anunță că va închide serviciul de streaming pentru jocuri Stadia, la fel de neceremonios cum a procedat și cu multe alte servicii ale companiei care au eșuat fie din lipsa unei strategii potrivite, fie din lipsa de răbdare a executivilor.

Stadia va mai funcționa până pe 18 ianuarie, dată la care acesta va fi închis.

R Systems angajează în România CITEȘTE ȘI R Systems angajează în România

Google spune că va returna banii celor care au cumpărat produse hardware prin intermediul magazinului oficial, iar aceștia nu vor trebui să returneze produsele.

În ultimile luni de existență, compania nu va mai percepe un abonament, iar utilizatorii vor putea accesa inclusiv jocurile care erau disponibile doar în cadrul versiunii Pro.

Magazinul oficial Stadia a fost deja închis, astfel că oricum nu mai pot fi cumpărate jocuri sau făcute microtranzacții.

Gigantul american plănuiește să implementeze tehnologia de streaming folosită de Stadia în cadrul altor produse, precum YouTube și Google Play. De asemena, aceasta va fi și vândută companiilor interesate.

Zvonurile despre închiderea Stadia au început să circule încă de anul trecut, însă, Google le-a negat cu vehemență la acel moment.

Acum, compania recunoaște că Stadia nu a atras foarte mulți utilizatori, acesta fiind și motivul pentru care serviciul va fi închis.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
jocuri
streaming
stadia