Fondul de investiții Neogen Capital investește 500.000 euro într-o tehnologie de automatizare a proceselor prin robotizare

Fondul de investiții Neogen Capital investește 500.000 euro într-o tehnologie de automatizare a proceselor prin robotizare

Călin Fusu, CEO Neogen

scris 29 apr 2020

Fondul de investiții Neogen Capital investește 500.000 euro în tehnologia de automatizare a proceselor prin robotizare (RPA - Robotic Process Automation) dezvoltată de MissionCritical.

Startup-ul care creează roboți software pentru automatizarea mai rapidă a proceselor din companii este evaluat la peste 5 milioane de euro după această rundă de finanțare.  Investiția va fi alocată în principal pentru dezvoltarea platformei de RPA și mărirea echipei operaționale.

Telegram ajunge la 400 milioane de utilizatori CITEȘTE ȘI Telegram ajunge la 400 milioane de utilizatori

Cu tehnologia creată de MissionCritical, companiile au posibilitatea să „recruteze”, pe lângă resurse umane, și forță de muncă digitală accesibilă sub formă de roboți software reutilizabili. Această tehnologie bazată pe inteligență artificială are rolul de a executa rapid diverse procese repetitive care pot fi standardizate și automatizate, cu scopul de a economisi timp pentru angajați și a le permite acestora să se concentreze pe activități mai complexe.

“Asistăm la o schimbare dramatică a procesului de muncă așa cum îl știam până acum. Companiile vor supraviețui prin eficientizarea proceselor adaptându-se din mers și punând la treabă în mod cât mai eficient și creativ toate resursele: umane și digitale. Bariera digital - nedigital este din ce în ce mai subțire. Ca să supraviețuiești trebuie să folosești tehnologia”, spune Călin Fusu, CEO Neogen. 

Compania Neogen SA a fost înființată în anul 2000 și s-a specializat pe dezvoltarea de business-uri de succes de tip marketplace în zona online, cele mai importante fiind BestJobs, Vivre, Clever Taxi (vândută între timp la Daimler), iTaxi (Moldova), Frisbo, Sailo.com, Casta.ro, Uptrain.eu.

viewscnt
Afla mai multe despre
neogen capital
missioncritical