FOTO Browser-ul pentru smartphone Microsoft Edge are detector de știri false

FOTO Browser-ul pentru smartphone Microsoft Edge are detector de știri false
scris 28 ian 2019

Versiunea pentru smartphone-uri a browser-ului Edge, deținut de Microsoft, are acum o funcție care avertizează utilizatorii când aceștia vizitează un site cunoscut pentru răspândirea știrilor false.

Noua facilitate va fi vizibilă în Microsoft Edge sub forma unei pictograme plasate în bara de adrese, chiar în fața adresei web. Aceasta va fi verde atunci când este accesat un site sigur și va deveni roșie în momentul în care este deschisă o pagină de pe un site care nu este de încredere.

Apăsarea pictogramei respective, în cazul în care aceasta este roșie, va afișa utilizatorului un avertisment general valabil pentru site-urile cunoscute pentru răspândirea știrilor false, care-l îndeamnă pe acesta la precauție.

Facebook introduce modificări pentru mesajele Instagram și Messenger CITEȘTE ȘI Facebook introduce modificări pentru mesajele Instagram și Messenger

Noua opțiune, care este lansată pe Android și iOS, nu este funcțională în mod implicit, ci trebuie activată manual de către utilizator din cadrul secțiunii “News rating” a meniului de configurare din browser-ului Edge.

Depistarea știrilor false din browser-ul celor de la Microsoft se face cu ajutorul serviciului NewsGuard. Acesta este cunoscut pentru identificarea site-urilor care nu reprezintă încredere, cu ajutorul unei echipe de jurnaliști.

Funcțiile legate de știrile false oferite de NewsGuard sunt disponibile și pentru PC-uri. Utilizatorii pot instala extensia oferită de acest serviciu pentru Chrome, Firefox, Edge și Safari.

FOTO Browser-ul pentru smartphone Microsoft Edge are detector de știri false

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
edge
newsguard
fake news
stiri false