FOTO Gmail și Instagram vor avea “Dark Mode”

FOTO Gmail și Instagram vor avea “Dark Mode”
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 sep 2019

Două dintre cele mai folosite aplicații de smartphone, Gmail și Instagram, vor consumă în curând mai puțină energie grație modurilor întunecate pe care le vor oferi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

După mai multe luni de teste, Google a anunțat că lansează oficial modul întunecat pentru Gmail. Acesta va fi disponibil atât pe Android, cât și pe versiunea de iOS.

În iOS 13 și Android 10, modul întunecat al aplicațiilor urmează setările făcute la nivelul sistemului de operare. Dacă utilizatorul a bifat folosirea modului întunecat în setările generale din Android sau iOS, aplicațiile vor afișa și ele automat acest mod.

O opțiune în cazul celor care preferă în continuare fundalul alb în interfața aplicațiilor este activare modului întunecat doar atunci când nivelul de energie scade sub un anumit nivel.

Facebook a cumpărat un start-up specializat în controlarea directă a mașinilor doar prin intermediul creierului CITEȘTE ȘI Facebook a cumpărat un start-up specializat în controlarea directă a mașinilor doar prin intermediul creierului

Modul întunecat poate fi activat respectiv dezactivat și manual din cadrul paginii de configurare a aplicației.

Google spune că noul Dark Mode va deveni activ treptat tuturor utilizatorilor pe parcursul următoarelor două săptămâni.

Dacă Gmail va primi în curând noul mod întunecat, în cazul Instagram va dura mai mult, deoarece acesta se află în teste.

Vestea bună este că nu doar Android 10 și iOS 13 vor beneficia de Dark Mode în Instagram, ci și versiunile mai vechi ale celor două sisteme de operare.

Cu modul întunecat activat, fundalul Instagram va fi acoperit cu negru și gri, în vreme ce textul va fi alb.

Dark Mode a devenit o facilitate la modă în ultimii anii, odată răspândirea ecranelor OLED, care luminează individual pixelii. În cazul acestor ecrane, fiecare pixel negru este un pixel închis, ceea ce înseamnă economie de energie și autonomie mai mare.

FOTO Gmail și Instagram vor avea “Dark Mode”

viewscnt
Afla mai multe despre
gmail
instagram dark mode
ios
android