”Dreptul la uitare” pe Google nu se aplică în întreaga lume, ci doar în UE, stabilește justiția europeană

”Dreptul la uitare” pe Google nu se aplică în întreaga lume, ci doar în UE, stabilește justiția europeană
scris 24 sep 2019

”Dreptul la uitare” al navigatorilor europeni pe Internet nu are o amploare mondială în privința unor motoare de cătare ca Google, ci privește numai toate statele membre ale Uniunii Europene (UE), a stabilit marți justiția europeană, relatează AFP.

Compania israeliană DriveNets și Tellence Technologies deschid în România un centru de excelență R&D și anunță angajări CITEȘTE ȘI Compania israeliană DriveNets și Tellence Technologies deschid în România un centru de excelență R&D și anunță angajări

Această decizie dă dreptate Google într-un litigiu, în Franța, la Comisia Națională franceză de Informatică și Libertăți (CNIL), care i-a aplicat în 2016 o amendă în valoare de 100.000 de euro, reproșându-i faptul că limitează ”dreptul la uitare” doar la versiunile europene ale motorului de căutare, scrie News.ro.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
google
dreptul la uitare