FOTO Google lansează noi funcții de comunicare și un nou design pentru Gmail

FOTO Google lansează noi funcții de comunicare și un nou design pentru Gmail
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 sep 2021

Gmail a primit un nou design și noi funcții de comunicare, ce transformă serviciul într-o adevărată suită de soluții de birou, în stilul Outlook.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ultimii ani, Google a adăugat treptat noi funcții de comunicare serviciului Gmail, însă, acum, cu ocazia lansării unui nou design, strategia gigantului american capătă contur, iar intențiile companiei devin clare.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Din Gmail, utilizatorii pot acum să realizeze apeluri audio directe, folosind soluția Meet, integrată în serviciul de comunicare. Până acum, apelurile puteau fi făcute din aplicația Meet, nu și din Gmail.

Cu această ocazie, Meet, ale cărui abilități se opreau la nivelul conferințelor video, poate să realizeze apeluri audio între doar doi utilizatori. Și asta direct, fără a fi necesară generarea unui link pentru invitații.

Gmail are acum și o nouă interfață, care arată clar intențiile Google. Există acum patru secțiuni principale: Mail, Chat, Spaces și Meet. Astfel, Gmail devine o platformă de comunicare, similară Outlook, în care e-mail-ul este doar parte a soluției.

Secțiunile nefolosite pot fi ascunse, astfel că cei care doresc, pot continua să folosească Gmail strict ca un client de e-mail.

Noul design va fi implementat utilizatorilor enterprise pe parcursul săptămânilor viitoare, urmând ca utilizatorii obișnuiți să mai aibă de așteptat.

FOTO Google lansează noi funcții de comunicare și un nou design pentru Gmail

viewscnt
Afla mai multe despre
google
gmail
video