FOTO iPhone 14 ar putea avea un breton mai mic

FOTO iPhone 14 ar putea avea un breton mai mic
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 mar 2022

O serie de imagini venite din surse de încredere arată un iPhone 14, smartphone ce va fi lansat în toamna acestui an, cu un notch mai mic, în formă de i orizontal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple pare pregătită să reducă dimensiunile așa-zisului notch, care există pe telefoanele sale de la iPhone X, atunci când a fost lansat sistemul de autentificare facială 3D Face ID.

Imagini publicate pe conturi de Twitter cu un bun istoric al informațiilor vehiculate pe surse arată că iPhone 14 va avea un breton mai mic, în formă i orizontal, care separă Face ID de camera foto frontală.

VIDEO Apple a prezentat un nou iPhone SE. Cât costă CITEȘTE ȘI VIDEO Apple a prezentat un nou iPhone SE. Cât costă

Se câștigă, astfel, câțiva pixeli ce pot fi folosiți de interfața grafică a sistemului de operare, însă, mai important, Apple obține un nou design iconic, ce va ajuta la marketarea viitoarelor iPhone-uri.

Conform analiștilor, noul design va fi folosit anul acesta pe iPhone 14 Pro, urmând ca anul viitor să ajungă pe toate cele trei versiuni de iPhone.

Oricum, bretonul în formă de i este doar un pas intermediar. Scopul final al Apple, din acest punct de vedere, este montarea sub ecran a camerei foto frontale și a sistemului Face ID, fără a afecta funcționalitatea și acuratețea acestora.

Analiștii nu cred că Apple va ieși pe piață mai devreme de 2024 cu un iPhone care să aibă montate sub ecran cele două componente.

FOTO iPhone 14 ar putea avea un breton mai mic

Anul acesta, Apple este așteptată să elimine slotul SIM de pe noile iPhone-uri, care se vor baza exclusiv pe eSIM. Pe surse, se vehiculează că gigantul american ar fi transmis deja marilor operatori să se pregătească pentru această schimbare.

Trecerea la eSIM va scăpa utilizatorii de grija introducerii unei cartele în telefon și va ajuta Apple să scadă costurile de producție și să facă loc pentru alte componente în interiorul iPhone-ului.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 14
face id
breton