FOTO Lenovo a prezentat un laptop cu 5G care promite o autonomie de 24 de ore

FOTO Lenovo a prezentat un laptop cu 5G care promite o autonomie de 24 de ore
scris 9 ian 2020

Yoga 5G este primul laptop care se bazează pe platforma Qualcomm Snapdragon 8cx 5G.

2020 va fi anul 5G-ului, iar asta are implicații nu doar în zona smartphone-urilor, ci pentru toate produsele care folosesc conexiuni la internet, inclusiv laptopurile.

Cu un design care nu iese din tiparele Lenovo, Yoga 5G face abstracție de omniprezentele procesoare Intel și preferă să adopte Snapdragon 8cx 5G al celor de la Qualcomm. În fapt, este pentru prima oară când chipset-ul Snapdragon 8cx și modemul X55 5G sunt puse împreună.

Îmbucurător este faptul că sunt suportate atât rețelele cu frecvențe de sub 6 GHz, cât și millimeter wave, cea mai rapidă specificație a spectrului 5G.

200 de milioane de telefoane 5G ar putea fi vândute în 2020 CITEȘTE ȘI 200 de milioane de telefoane 5G ar putea fi vândute în 2020

Millimeter wave oferă viteze de download cuprinse între 1 Gb/s și 2 Gb/s, însă suferă de o acoperire redusă față de frecvențele mai joase, care vor fi preferate probabil de operatori în cele mai multe situații.

Yoga 5G are un ecran IPS Full HD de 14 inch. Dispune de 8 GB RAM și va fi disponibil în două variante - cu 256 GB și 512 GB spațiu de stocare.

Din dotare nu lipsesc porturile USB-C, ieșirea audio de 3,5 mm și slotul Nano SIM pentru 5G care suportă și standardul eSIM.

Conform producătorului, autonomia laptopului ar trebui să fie de 24 de ore, ceea ce este impresionant.

Rămâne de văzut și în ce măsură va exista o cerere satisfăcătoare pentru laptopurile bazate pe platforma ARM, cerere care va depinde mult de suportul software sau lipsa acestuia.

Yoga 5G va intra pe piață la primăvară și va costa începând cu 1.500 dolari.

FOTO Lenovo a prezentat un laptop cu 5G care promite o autonomie de 24 de ore

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
lenovo
yoga 5g
laptopm 5g
arm