FOTO Lenovo lansează primul smartphone de gaming sub brandul Legion

FOTO Lenovo lansează primul smartphone de gaming sub brandul Legion
scris 23 iul 2020

Sub brandul Legion, folosit până acum pentru laptopurile de gaming ale companiei, Lenovo lansează și un prim smartphone de gaming, numit Legion Phone Duel.

Lenovo a anunțat Legion Phone Duel, un smartphone de gaming interesant și nu doar din punctul de vedere al dotărilor tehnice, care se pot compara oricând cu cele ale unui flagship.

Legion este brandul de gaming în care Lenovo a investit resurse importante în ultimii ani și nu este surprinzător ca același foarte cunoscut brand să fie acum folosit pentru a aduce pe piață și smartphone-uri dedicate jocurilor.

FOTO Samsung lansează Galaxy Z Flip 5G CITEȘTE ȘI FOTO Samsung lansează Galaxy Z Flip 5G

Legion Phone Duel beneficiază de mai multe caracteristici prin care se diferențiază. Una dintre acestea este camera frontală de tip pop-up (care iese din corpul telefonului când este folosită), plasată pe una din laturile dispozitivului.

A fost preferată această manieră pentru că cele mai multe jocuri sunt jucate ținând telefonul în mod landscape. Cu o cameră montată pe una din laturile lungi ale telefonului, se asigură că aceasta poate fi folosită în timpul jocurilor pentru selfie-uri sau filmare.

FOTO Lenovo lansează primul smartphone de gaming sub brandul Legion

Camera în sine are un senzor de 20MP, cu f/2.2 apertură și o deschidere de 81,7 grade. Există și un led, la fel ca la laptopuri, care se aprinde atunci când camera este folosită.

Un alt aspect distinctiv vine din faptul că Legion Phone Duel are în dotare două baterii de 2,500mAh și două intrării USB-C prin care se face încărcarea. Încărcătorul de 90W din pachet alimentează bateria până la 50% în 10 minute și are nevoie de doar jumătate de oră pentru o încărcare completă.

Ecranul AMOLED este doar 1080p, ceea ce poate fi puțin dezamăgitor pentru gamerii care așteptau o rezoluție mai mare, cu o rată de reîmprospătare de 144Hz.

FOTO Lenovo lansează primul smartphone de gaming sub brandul Legion

Altfel, noul smartphone Lenovo are la bază un chipset Snapdragon 865 Plus, cu până la 12GB RAM și 512GB spațiu de stocare. Nu lipsește nici suportul 5G, producătorul optând pentru frecvența sub-6GHz.

Lenovo nu a anunțat deocamdată prețul la care va fi comercializat Legion Phone Duel, smartphone care va fi lansat în curând inclusiv în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
lenovo
smartphone
gaming
legion