FOTO Netflix modifică designul aplicației sale pentru televizoare

FOTO Netflix modifică designul aplicației sale pentru televizoare
scris 19 iul 2018

Netflix a anunțat că a început implementarea unei noi versiuni a interfeței grafice pentru aplicația sa dedicată televizoarelor.

Marea noutate este un meniu care apare în stânga ecranului și care facilitează accesul la unele din secțiunile principale de conținut, precum Filme, Seriale, conținutul nou și propria listă filme și seriale.

Tot în noul meniu este plasată acum și funcția de căutare, cea care era destul de greu de găsit până acum, deoarece necesita navigarea pe verticală până la începutul listelor de conținut.

Aplicațiile pentru televizor aduc provocări pentru dezvoltatori, în special în ceea ce privește usability-ul. Spre deosebire de smartphone, unde derularea cu degetul este intuitivă, folosirea unei telecomenzi complică navigarea în cazul aplicațiilor pentru televizoare.

VIDEO Noutățile Netflix pentru perioada 18 – 31 iulie CITEȘTE ȘI VIDEO Noutățile Netflix pentru perioada 18 – 31 iulie

Optimizarea interfeței aplicației pentru televizoare are, în final, scopul de a crește timpul de vizionare prin reducea celui petrecut în căutarea conținutului

Căutarea și identificarea conținutului este o problemă  pentru utilizatorii Netflix, paradoxal, tocmai din cauza numărului mare de filme și seriale. Utilizatorii au dificultăți în găsirea unui film la care să se uite printr-o mulțime de produse locale, de la filme indiene și coreene, la seriale braziliene.

Dacă meniul lateral este o adiție inspirată, adăugarea unui titlul principal în fiecare secțiune, care începe să ruleze automat, nu va fi la fel de apreciată de majoritatea utilizatorilor.

FOTO Netflix modifică designul aplicației sale pentru televizoare

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
televizor