FOTO Orange deschide cel de-al doilea laborator 5G din România

FOTO Orange deschide cel de-al doilea laborator 5G din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2023

Orange a deschis în Iași cel de-al doilea laborator 5G din România, un hub tehnologic dedicat în special sectorului automotive, în care mediul academic, startup-urile și companiile din regiunea Moldovei pot să inoveze și să testeze soluțiile bazate pe tehnologia 5G. Proiectul este realizat de Orange, în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) și Continental.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Lansarea celui de-al doilea laborator 5G din România vine la 2 ani de la deschiderea celui din București și face parte dintr-o inițiativă internațională a Grupului Orange ce urmărește dezvoltarea unei rețele extinse Orange 5G Lab în Europa, Africa și Orientul Mijlociu.

Laboratorul din Iași devine astfel al 18-lea deschis la nivelul Grupului Orange.

Apple lansează serviciul Apple Pay Later CITEȘTE ȘI Apple lansează serviciul Apple Pay Later

Noul laborator 5G inaugurat în cadrul TUIASI va funcționa în mod complementar cu cel din București, însă o bună parte din activitatea sa va fi concentrată pe cercetarea și dezvoltarea de soluții destinate transportului și mobilității viitorului. Astfel, Continental Iași și Orange România lucrează la dezvoltarea unei soluții pentru intersecții inteligente ce va crește siguranța rutieră și va pune bazele pentru conducerea autonomă.

FOTO Orange deschide cel de-al doilea laborator 5G din România

În prezent, rețeaua Orange 5G este disponibilă în 25 de orașe de pe întreg teritoriul țării, printre care: Arad (acoperit 100%), Bacău, Craiova, Brașov, București (acoperit 100%), Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Sibiu și Timișoara, ca și în localități din județul Ilfov, stațiuni montane și estivale.

„Lansarea Orange 5G Lab din Iași ne oferă șansa să aducem în prezent tehnologiile viitorului și să oferim mediului academic, de business și startup-urilor locale acces la o arhitectură de rețea unică în România, deschisă pentru testare. Resursele și tehnologiile din acest laborator ne vor permite să dezvoltăm alături de parteneri și cercetătorii din cadrul TUIASI, soluții pentru sectorul automotive, pentru intersecții mai sigure și pentru mobilitatea urbană, în care incidentele sperăm să devină excepție și nu regulă”, a declarat Marius Maican, Chief Technology Officer, Orange România.

FOTO Orange deschide cel de-al doilea laborator 5G din România

viewscnt
Afla mai multe despre
orange
5g