FOTO Sony a prezentat trei noi smartphone-uri din seria Xperia, dintre care două flagship-uri

FOTO Sony a prezentat trei noi smartphone-uri din seria Xperia, dintre care două flagship-uri
scris 14 apr 2021

Cu LG ieșit din peisaj, cei care se temeau că și Sony se gândește la ieșirea de piață pot răsufla ușurați, după ce producătorul japonez a ieșit la rampă cu nu mai puțin de trei smartphone-uri Xperia.

Toată atenția se îndreaptă către modelele de vârf, Xperia 1 III și Xperia 5 III, care se aseamănă din majoritatea punctelor de vedere, principala distincție făcându-se la nivelul ecranului. Xperia 1 III are un ecran OLED 4K de 6,5 inch, cu 120Hz și HDR, iar Xperia 5 III este dotat cu un display OLED FHD de 6,1 inch.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Ambele folosesc chipset-ul Snapdragon 888, 256/512GB spațiu de stocare. Xperia 1 III are 12MB memorie RAM, în vreme ce Xperia 5 III se oprește la 8GB RAM.

Similitudinile continuă și în ceea ce privește bateria. Ambele se bazează pe o baterie de 4.500 mAh, care se încarcă cu 30W.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Partea foto ar trebui să fie punctul forte al celor două modele, conform specificațiilor tehnice. Există trei camere foto, toate trei având 12MP. Ieșit din comun aici este faptul că lentila tele poate trece de la o distanță focală de 70mm (2,9 zoom optic), la una de 105mm (4,4 zoom optic). Filmarea se poate face la 4K cu 120 de cadre pe secundă.

Al treilea model, mai puțin impresionant, este Sony Xperia 10 III, un smartphone cu ecran OLED de 6 inch, în spatele căruia se ascund chipset-ul Snapdragon 650 5G, 6GB RAM, 128GB spațiu de stocare și bateria de 4.500 mAh.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Tot din trei camere este compus și sistemul foto de pe acest device: o cameră principală de 12MP cu lentilă care echivalează cu 27mm, alături de care stau o cameră ultrawide și una tele, ambele cu 8MP.

Sony nu a spus cât vor costa cele trei smartphone-uri, însă mai multe informații vor fi făcute publice la începutul verii, când acestea vor intra pe piață.

FOTO Sony a prezentat trei noi smartphone-uri din seria Xperia, dintre care două flagship-uri

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
smartphone
xperia