FOTO WhatsApp pregătește lansarea aplicației de iPad

FOTO WhatsApp pregătește lansarea aplicației de iPad
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 sep 2023

WhatsApp a început să testeze o versiune pentru iPad, semn că, nu peste mult timp, cel mai popular serviciu de comunicare va funcționa și pe tabletele Apple.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un număr redus de utilizatori ai versiunii beta de WhatsApp pentru iPhone au primit acces la o versiune optimizată pentru iPad, prin intermediul platformei de testare a aplicațiilor TestFlight.

Din capturile de ecran publicate de cei care au ajuns să o instaleze, versiunea de iPad arată, în mare, la fel ca cea de iPhone, cu deosebirea că lista de chat-uri rămâne activă alături de fereastra de comunicare, datorită ecranului mai mare.

iOS 17 și iPadOS 17 sunt acum disponibile pentru smartphone-urile și tabletele Apple CITEȘTE ȘI iOS 17 și iPadOS 17 sunt acum disponibile pentru smartphone-urile și tabletele Apple

Interfața este atât de asemănătoare celei de iPhone, încât este greu de înțeles de ce a avut WhatsApp nevoie de atâta vreme să dezvolte o aplicație de iPad.

Șeful WhatsApp, Will Cathcart, a confirmat intenția companiei de a dezvolta o aplicație de iPad în ianuarie 2022, aplicație care nu este încă finalizată la mai bine de un an și jumătate distanță.

Cu versiunea beta disponibilă acum, cel puțin devine cert faptul că va exista o versiune de WhatsApp pentru iPad. Serviciul deținut de Meta era unul dintre puține servicii importante de comunicare ce nu avea și o versiune de iPad.

FOTO WhatsApp pregătește lansarea aplicației de iPad

Anul acesta, WhatsApp a lucrat din plin la modernizarea serviciului rămas mult în urma concurenței, lansând o mulțime de noutăți, de la canalele de comunicare, la funcția de editare a mesajelor.

Până în martie 2024, WhatsApp trebuie să-și deschidă protocolul pentru ca utilizatorii săi să poată comunica cu cei ai altor platforme de comunicare, precum Telegram și Signal, conform noilor norme europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
whatsapp
ipad