iOS 17 și iPadOS 17 sunt acum disponibile pentru smartphone-urile și tabletele Apple

iOS 17 și iPadOS 17 sunt acum disponibile pentru smartphone-urile și tabletele Apple
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 sep 2023

Așa cum anunța în cadrul evenimentului de prezentare a noilor iPhone-uri, Apple a lansat versiunea cu numărul 17 a sistemelor sale de operare dedicate smartphone-urilor și tabletelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Începând de luni seara, iOS 17 și iPadOS 17 pot fi instalate pe iPhone-uri și iPad-uri, promițând o serie întreagă de noutăți, dar nimic de nivel revoluționar.

iOS 17 se laudă cu noile profiluri de utilizator care apar la apelurile telefonice, numite Contact Posters. Utilizatorii pot configura aceste profiluri cu imagini, texte, diverse efecte și culori.

iOS 17 aduce tonuri noi de apel CITEȘTE ȘI iOS 17 aduce tonuri noi de apel

O altă noutate este modul Standby, care afișează diverse widget-uri cu informații (temperatura, ora etc.) câtă vreme smartphone-ul este ținut la încărcat pe orizontală.

Una dintre noutățile fundamentale vizează scrisul la tastatura virtuală și vizează inclusiv limba română, care beneficiază, în sfârșit, de autocorrect și swipe. Sistemul de sugestie a fost îmbunătățit cu ajutorul învățării mecanice și sugerează mult mai corect cuvinte, inclusiv în contextul frazelor compuse.

iPadOS 17 primește opțiunile de pe personalizare a ecranului de blocare, lansate anul trecut pe iPhone. De asemenea, widget-urile devin interactive și aici, iar sistemul de multitasking Stage Manager devine mai funcțional.

viewscnt
Afla mai multe despre
ios 17
ipados 17
apple
iphone
ipad