Foxconn a oferit 5,3 miliarde de dolari pentru preluarea Sharp

Foxconn a oferit 5,3 miliarde de dolari pentru preluarea Sharp

Sursa foto: www.scmp.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 21 ian 2016

Grupul taiwanez Hon Hai Precision Industry Co, cunoscut și sub numele de Foxconn, a înaintat o ofertă de 625 miliarde de yeni (5,3 miliarde de dolari) pentru a prelua producătorul japonez de electronice Sharp Corp și are intenția de a păstra actuala echipă managerială, în dorința de a liniști autoritățile japoneze îngrijorate de preluarea unei companii japoneze de o firmă străină, potrivit unui articol publicat joi în The Wall Street Journal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ca urmare a acestor informații, acțiunile Sharp au încheiat ședința de joi în creștere cu 5,79% la Bursa de la Tokyo, după ce în cursul ședinței au înregistrat un avans de peste 20%.

Cu toate acestea, o serie de surse din apropierea discuțiilor citate de Reuters susțin că Sharp studiază și o altă ofertă lansată de fondul public de investiții public nipon Innovation Network Corporation of Japan (INCJ) care vrea să unească operațiunile Sharp din domeniul LCD cu cele ale rivalului Japan Display Inc, unde este deja acționar. De asemenea, INCJ ia în considerare și fuzionarea diviziei de electrocasnice a Sharp cu cea a Toshiba. Potrivit surselor, autoritățile japoneze ar prefera o soluție națională pentru ca tehnologia Sharp în domeniul display-urilor să rămână în Japonia.

Apple lansează Music Memos, o aplicație dedicată muzicienilor CITEȘTE ȘI Apple lansează Music Memos, o aplicație dedicată muzicienilor

Discuții în vederea unei fuziuni între Foxconn și Sharp au mai avut loc și în 2012 când compania japoneză a refuzat o ofertă de preluare care ar fi dat Foxconn un control mult prea mare. Cu toate acestea, cele două firme au continuat să opereze în comun o uzină în Japonia care produce LCD-uri mari.

Odată lider pe piața display-urilor pentru smartphones și televizoare, Sharp trece în prezent printr-o perioadă dificilă ca urmare a presiunilor crescute la care este supus din partea rivalilor asiatici. În luna mai a anului trecut, Sharp a beneficiat un al doilea program guvernamental de sprijin, în valoare de 1,7 miliarde de dolari, dar până acum nu dă semne de revenire. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
sharp
foxconn