Naspers îl numește CEO la PayU pe Laurent Le Moal, un fost vicepreședinte PayPal

Naspers îl numește CEO la PayU pe Laurent Le Moal, un fost vicepreședinte PayPal
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2016

PayU, unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de servicii de plată, l-a numit pe Laurent Le Moal în poziția de CEO la nivel global, informează un comunicat al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

PayU are operațiuni în 16 țări și este parte a grupului Naspers, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața de servicii Internet și media din lume. În calitate de CEO PayU, Le Moal se alătură echipei de management a Naspers pentru a conduce toate operațiunile legate de plăți și va fi în directa subordine a CEO-ului Naspers, Bob Van Dijk.

Le Moal vine cu o experiență largă în domeniul plăților digitale și a piețelor emergente. Le Moal a lucrat 11 ani în PayPal, ajungând în poziția de vicepreședinte pentru Europa Continentală, Rusia, Orientul Mijlociu și Africa, reușind să crească business-ul de plăți în zone geografice foarte diverse.

Laurent Le Moal va coordona întreaga strategie și dezvoltarea companiei la nivel internațional, construind pe o bază solidă pe care organizația o are în piețe cu creștere rapidă. Totodată, Le Moal va conduce PayU în direcția dezvoltării de soluții de plată ce vor veni în întâmpinarea nevoilor consumatorilor și magazinelor online deopotrivă.

Realitatea virtuală, o industrie de 80 miliarde dolari în 2025 - Goldman Sachs CITEȘTE ȘI Realitatea virtuală, o industrie de 80 miliarde dolari în 2025 - Goldman Sachs

"Experiența impresionantă pe care Laurent o are atât în mediul antreprenorial, cât și în dezvoltarea companiilor, conducând echipe multiple în piețe atât de diverse este o potrivire perfectă pentru Naspers și PayU. Modul în care el înțelege piața plăților digitale în țări cu un potențial de creștere pe termen lung este un câștig deosebit pentru echipa PayU și suntem încântați să îl avem alături în cadrul grupului Naspers", arată Bob van Dijk, CEO al Naspers Group.

"Am fost întotdeauna impresionat de echipa PayU și de realizările sale în sectorul plăților digitale, de modul cum a abordat oportunitățile și cum a făcut față provocărilor atât local, cât ?i global. Abia a?tept să lucrez cu echipa pentru a continua poziționarea PayU ca leader al industriei în cât mai multe piețe din lume", a declarat Laurent Le Moal, CEO al PayU.

PayU este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de plată la nivel global. PayU este parte a Naspers Group, cu operațiuni în 16 țări inclusiv în America Latină, Europa, Orientul Mijlociu, Africa și India. PayU are în portofoliu, în prezent, peste 100.000 de magazine online pentru care oferă peste 250 de opțiuni de plată.

Fondat în 1915, Naspers este un grup multinațional ce oferă servicii Internet și media în peste 130 de țări. Operațiunile sale principale sunt în domeniile ecommerce (anunțuri online, retail online, marketplace, comparatoare de prețuri online, plăți și servicii online), video-entertainment și media tipărită. Grupul deține și investiții minoritare în companii listate la bursă, precum Tencent (SEHK 0700) și Mail.ru (LSE: MAIL). Naspers este listat la Johannesburg Stock Exchange (NPN.SJ) și prin ADR-uri la London Stock Exchange (LSE: NPSN).

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
laurent le moal
naspers